Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 782 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Prześliczny jest :-)
Wygląda na takiego spokojnego :-D
Z tego co mi się wydaje, by móc na legalu, z papierami, wszystkimi prawidłowościami rozmnożyć psa, to chyba musi być kilkukrotnie wystawiany, nie wiem czy nie trzy razy. I ileś miesięcy musi mieć skończone, coś koło 1,5 roku bodajże. I inne dodatkowe szczegóły zależne od rasy są, testy psychiczne, czy dogłębniejsze szukanie wad charakterystycznych dla danej rasy.
Nie wiem jak jest z dogami np., ale boksery mają skłonność do chorób uszu, problemów ze stawami i niestety nowotworów. Yorki w starszym wieku mogą nawet dostać katarakty. Zanim się zdecydowałam tym razem na kolejnego boksera, rozważałam buldoga francuskiego, ale podobno mają mocne skłonności do problemów z przewodem pokarmowym

Mądrze mu z oczu patrzy

Jeszcze jakieś papugi były ;)
Ja generalnie jakbym miała czas, pieniądze i możliwość stworzenia odpowiednich warunków, podejrzewam, że nie jeden sierściuch psi znalazłby u mnie schronienie. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego mamy tak żałosne, praktycznie nieistniejące kary, jeśli chodzi o traktowanie zwierząt.

powiem ci, że nie mam pojęcia
przez większość czasu jest, a szaleje tylko na dworze. wybiega się i może spać kilkadziesiąt godzin;)
no właśnie muszę poczytać o tym rozmnażaniu. krew mnie zalewa jak ludzie rozmnażają psy na własną rękę

potrafi cwaniakować, ale ogólnie jest spokojny i do rany przyłóż
Mój nawet jak wybiega się bardzo, tak że aż ma jęzor 'do pasa', mija 15-20 minut i już jest zregenerowany i znów kombinuje.
Na szkoleniu jednego dnia, mieliśmy własnie doga, fajnie skakał - za każdym razem jak się wzbijał w górę właścicielka prawie leciała razem z nim :-D
Mnie najbardziej irytuje jak patologia u mnie na podwórku wypuszcza psa z mieszkania rano - on cały dzień chodzi po tym podwórku, zjada jakieś śmieci, pije wodę z kałuży, szlaja się tak samopas :|
mi sie marzy kot, albo i kilka:) ale psiaka takiego do domu tez bym chciala, bo mam tylko podworkowca. i mam w nosie rasowosc kotow czy psow ::
marzy mi sie w przyszlosci dom z wielka dzialka, taka nawet hektarowa. byloby miejsce na sad, i oczywiscie calosc porzadnie ogrodzona. kilka kotow i ze dwa psy bym zdecydowanie przygarnela.

wazne, ze swietny psiak:)
Odpisując na wszystkie wiadomości, gdzie napisałam, że kundle są gorsze? nigdzie tak nie było napisane, ja kocham wszystkie psy ale każdy pies wymaga czegoś innego. Proste, kundla nie ubrałabym w różowe szelki i ubranko bo tego nie wymaga tak samo kundlom, nawet z długimi włosami nie robiłabym kucyka. A yorkom - owszem. Yorki to bardzo mądre psy, tak jak wszystkie terriery. :-)
Gdzieś było napisane 'jeszcze nie widziałam normalnego yorka.' Nie?
Proszę - POLSKI FILMIK - i jaki ma ładny kucyk
http://www.youtube.com/watch?v=v-rsUXhBWws
I nie mierzyłabym miłości psa czy tam wierności względem rasy. Czy kundel czy wyżeł czy terrier czy golden retriver - odpowiednio chowany i traktowany kocha tak samo.
Małe murzynki też kochają bardziej niż białe dzieci? Lub odwrotnie? Proszę Was, to absurd.
ja nie wiem - zawsze miałam słabość do papug
a ten to już w ogóle papug gniecie
http://www.youtube.com/watch?v=DGSp2Not_Ss