malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: tu był jeszcze 'mały', innych zdjęć jakoś nie mogę znaleźć na komputerze, ale chyba porobię trochę bo obecnie wygląda całkiem zabawnie

Prześliczny jest :-)
Wygląda na takiego spokojnego :-D

Konto usunięte
Konto usunięte: swoją drogą, bo nigdy się tym nie interesowałam. jak to jest z rodowodem? kupiłam psa z hodowli, mam jakiś tam papierek, ale nigdy nie jeździłam na wystawy i nie mam takiego zamiaru. więc mam psa z rodowodem bez możliwości rozmnażania? czy jak to jest?

Z tego co mi się wydaje, by móc na legalu, z papierami, wszystkimi prawidłowościami rozmnożyć psa, to chyba musi być kilkukrotnie wystawiany, nie wiem czy nie trzy razy. I ileś miesięcy musi mieć skończone, coś koło 1,5 roku bodajże. I inne dodatkowe szczegóły zależne od rasy są, testy psychiczne, czy dogłębniejsze szukanie wad charakterystycznych dla danej rasy.

Nie wiem jak jest z dogami np., ale boksery mają skłonność do chorób uszu, problemów ze stawami i niestety nowotworów. Yorki w starszym wieku mogą nawet dostać katarakty. Zanim się zdecydowałam tym razem na kolejnego boksera, rozważałam buldoga francuskiego, ale podobno mają mocne skłonności do problemów z przewodem pokarmowym :and:
styka51
styka51
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: tu był jeszcze 'mały',

Mądrze mu z oczu patrzy :tak:

Konto usunięte
Konto usunięte: Zaczęła pracować w YR, to nie było jej wizyty / posta na forum, który by dotyczył innego tematu niż YR i jego zachwalanie na lewo i prawo. Kupiła yorka i teraz to samo będzie - wielka specjalistka od psów, z kilkudniowym doświadczeniem. Najważniejsze dla psa jest mieć swoją małą, kolorową garderobę.

Jeszcze jakieś papugi były ;)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja zawsze bede bronic 'zwyklych' kundelkow czy dachowcow. sa piekne rasy i moze kiedys sprawie sobie puggle czy kota norweskiego lesnego. ale nic nie moze sie rownac z nierasowym, przygarnietym zwierzakiem. takim, ktory przezyl juz duzo i milosc wlasciciela, pelna miske, wlasny dom widzi zupelnie inaczej niz zwierzak rasowy, wychuchany od urodzenia. oczywiscie caly czas mowiac o rasowych zwierzakach mam na mysli zwierzeta z prawdziwych hodowli, nie jakis pseudo, gdzie kupuje sie za kilka stowek zwierzaka w typie rasy, od matki rodzacej jak najczesciej, zle karmionej, w zlych warunkach, najczesciej chore...

Ja generalnie jakbym miała czas, pieniądze i możliwość stworzenia odpowiednich warunków, podejrzewam, że nie jeden sierściuch psi znalazłby u mnie schronienie. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego mamy tak żałosne, praktycznie nieistniejące kary, jeśli chodzi o traktowanie zwierząt. :nie:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  22 Aprilie 2012
styka51
styka51: Jeszcze jakieś papugi były ;)

A możliwe, mogłam przegapić ;-)
styka51
styka51
  22 Aprilie 2012
kedi
kedi: niee, tylko mini bo na krótkich włosach, po końcach je kręcę :)

Aha....Kusi mnie strasznie, by swoje kłaczyska dziś wyprostować, ale będę twarda;p

kedi
kedi: no mnie też się nie podobają.

Są gusta i guściki ;)
mmaryjka
mmaryjka
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: swietny! myslalam ze latki u dogow sa tylko na bialym tle

powiem ci, że nie mam pojęcia

Konto usunięte
Konto usunięte: Wygląda na takiego spokojnego

przez większość czasu jest, a szaleje tylko na dworze. wybiega się i może spać kilkadziesiąt godzin;)

no właśnie muszę poczytać o tym rozmnażaniu. krew mnie zalewa jak ludzie rozmnażają psy na własną rękę:wtf:

styka51
styka51: Mądrze mu z oczu patrzy

potrafi cwaniakować, ale ogólnie jest spokojny i do rany przyłóż
mmaryjka
mmaryjka
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: powiem ci, że nie mam pojęcia

na wikipedii przeczytałam, że to umaszczenie jest niewystawowe. więc mam psa odrzuta
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: przez większość czasu jest, a szaleje tylko na dworze. wybiega się i może spać kilkadziesiąt godzin;)

Mój nawet jak wybiega się bardzo, tak że aż ma jęzor 'do pasa', mija 15-20 minut i już jest zregenerowany i znów kombinuje.
Na szkoleniu jednego dnia, mieliśmy własnie doga, fajnie skakał - za każdym razem jak się wzbijał w górę właścicielka prawie leciała razem z nim :-D

Konto usunięte
Konto usunięte: krew mnie zalewa jak ludzie rozmnażają psy na własną rękę

Mnie najbardziej irytuje jak patologia u mnie na podwórku wypuszcza psa z mieszkania rano - on cały dzień chodzi po tym podwórku, zjada jakieś śmieci, pije wodę z kałuży, szlaja się tak samopas :|
Babsy
Babsy
  22 Aprilie 2012

mi sie marzy kot, albo i kilka:) ale psiaka takiego do domu tez bym chciala, bo mam tylko podworkowca. i mam w nosie rasowosc kotow czy psow ::tak::

sylwik
sylwik
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja generalnie jakbym miała czas, pieniądze i możliwość stworzenia odpowiednich warunków, podejrzewam, że nie jeden sierściuch psi znalazłby u mnie schronienie. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego mamy tak żałosne, praktycznie nieistniejące kary, jeśli chodzi o traktowanie zwierząt.

marzy mi sie w przyszlosci dom z wielka dzialka, taka nawet hektarowa. byloby miejsce na sad, i oczywiscie calosc porzadnie ogrodzona. kilka kotow i ze dwa psy bym zdecydowanie przygarnela.:tak: jesli beda mozliwosci, wlasnie finansowe, mieszkaniowe, i czasowe...

Konto usunięte
Konto usunięte: to umaszczenie jest niewystawowe. więc mam psa odrzuta

wazne, ze swietny psiak:)
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  22 Aprilie 2012

Odpisując na wszystkie wiadomości, gdzie napisałam, że kundle są gorsze? :wtf: nigdzie tak nie było napisane, ja kocham wszystkie psy ale każdy pies wymaga czegoś innego. Proste, kundla nie ubrałabym w różowe szelki i ubranko bo tego nie wymaga tak samo kundlom, nawet z długimi włosami nie robiłabym kucyka. A yorkom - owszem. Yorki to bardzo mądre psy, tak jak wszystkie terriery. :-)

Gdzieś było napisane 'jeszcze nie widziałam normalnego yorka.' Nie?
Proszę - POLSKI FILMIK - i jaki ma ładny kucyk :zakochany:
http://www.youtube.com/watch?v=v-rsUXhBWws

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  22 Aprilie 2012

I nie mierzyłabym miłości psa czy tam wierności względem rasy. Czy kundel czy wyżeł czy terrier czy golden retriver - odpowiednio chowany i traktowany kocha tak samo.

Małe murzynki też kochają bardziej niż białe dzieci? Lub odwrotnie? Proszę Was, to absurd.

SoDope
SoDope
  22 Aprilie 2012

ja nie wiem - zawsze miałam słabość do papug
a ten to już w ogóle papug gniecie

http://www.youtube.com/watch?v=DGSp2Not_Ss

:crylol:

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: http://www.youtube.com/watch?v=DGSp2Not_Ss

:zakochany:
słooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooodki
SoDope
SoDope
  22 Aprilie 2012

Tam patrze na inne filmiki to normalnie dom przystosowany pod ptaka :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.