malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mój wygląda bardziej groźnie niż nie jeden pies.

Karmisz kartoflami i kiełbasami to tak jest .. XD
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Zresztą ta rasa jest taka .. bym powiedziała dwojaka.

no tak jest zazwyczaj.
mój pies jest z tych dużych, nawet bardzo dużych. teoretycznie powinien lubić biegać, chodzić na spacery i tak dalej. natomiast on lubi jeść i spać, a na spacer czasami trzeba go ciągnąć, z tym, że ma sporo miejsca do biegania bo mieszka w domu mojego ojca więc ma ogród.
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Karmisz kartoflami i kiełbasami to tak jest

co ty, je tylko jedną karmę i to żadne whiskasy czy tego typu shitu. jest wykastrowany i mu się przytyło, ale jest na diecie i waży już 6kg;d
SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no tak jest zazwyczaj.

Dobermana np rzadko widziałam żeby się przymilał do kogoś ... :and:
Zawsze te psy mi się kojarzyły nieprzyjemnie :and:
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: co ty, je tylko jedną karmę i to żadne whiskasy czy tego typu shitu.

w sensie, że jest strasznie wybredny i nawet po całym dniu niejedzenia tego nie chciał jeść.
SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to żadne whiskasy czy tego typu shitu.

Wszystkie reklamowane karmy są gówna.
Nawet taniej wychodzi kupić z lepszym składem ze strony internetowej.
Przywiozą Ci jeszcze do domu taki karton .. i jest gitus.
A za 100 zł to kot ma żarcia na 3 miesiące. :D
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Dobermana np rzadko widziałam żeby się przymilał do kogoś ... Zawsze te psy mi się kojarzyły nieprzyjemnie

oj to zależy. moja koleżanka ma amstaffa, też niby groźny, a jest milusiński jak nie wiem. kwestia ułożenia, właściciela i pewnie też jakiś indywidualnych cech psa
SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

a tak w ogóle to moja mama czuje się dobrze i jest teraz ostatnie dwa tygodnie na radioterapii :and:
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A za 100 zł to kot ma żarcia na 3 miesiące.

no mój to różnie;)
ale z psem tak robimy, bo żre sporo, ale też waży sporo
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a tak w ogóle to moja mama czuje się dobrze i jest teraz ostatnie dwa tygodnie na radioterapii

no to dobrze! pozostaje tylko odpocząć po tym i wracać do życia
SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale z psem tak robimy, bo żre sporo, ale też waży sporo

zalezy jaki pies - bo np ja nie wyobrażam sobie by bernardyn jadł samą karme suchą.
taki pies też może jeszcze chyba domowe obiady czy coś.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  19 Aprilie 2012

A mnie wkuwia jak ktos zachwala kame Royal canin :zonk: jest droga jak ch a na rynku jest wiele lepszych i tanszych karm
np karma orijen 70% miesa/30% warzyw i owocow / 0% zbóż (psy nie potrzebują ich w diecie)
acana - 14 zł kosztuje paczka dla szczeniaka a ma 60% miesa, karma royal ma chyba 30 i mączki kukurydziane, kukurydze itp - czyli pasze dla swin a nie dla psa

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: I najładniejsze - i fenomen tego gatunku - NIE MA KLONOW :P

Mój pies (kundel) chociaż nigdy tresowany nie był to potrafi z pewnością o wiele więcej niż nie jeden tresowany rasowy pies.
Węch ma taki dobry,że potrafi wywęszyć i złapać szczura. Reaguje na 'przynieś zabawkę' , 'szukaj szczura' - wtedy wie co ma robić. Najdziwniejsze jest to,że jest taki mądry a nie nauczył się podawać łapy :D

Konto usunięte
Konto usunięte: mój wygląda bardziej groźnie niż nie jeden pies.

Pers ?
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mój pies (kundel) chociaż nigdy tresowany nie był to potrafi z pewnością o wiele więcej niż nie jeden tresowany rasowy pies.

Ja uważam, że to zależy też od samego psa, rasowy może umieć więcej niż kundel czy pies myśliwski i odwrotnie. No i tresura. :-)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: natomiast on lubi jeść i spać, a na spacer czasami trzeba go ciągnąć

Ale bym chciała takiego :-D Moje cholerstwo ma adhd..
Ale się kształci i może wyjdą jeszcze z niego ludzie.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.