malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Bo ludzie stwarzają taki obraz tych psów. :-) mój york będzie aportował, siadał, leżał, dawał łape i inne rzeczy, A nie tylko leżał na kanapie

Może i masz rację, ale dla mnie pies musi być jak pies a nie kot.
Czasem już nie mogę patrzeć na to co niektórzy ludzie wyrabiają z tymi psami. Fryzjerek, ubranka itp itd :zonk:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Może i masz rację, ale dla mnie pies musi być jak pies a nie kot. Czasem już nie mogę patrzeć na to co niektórzy ludzie wyrabiają z tymi psami. Fryzjerek, ubranka itp itd

Wiesz akurat pielęgnacja włosa tego psa to bardzo istotna sprawa aczkolwiek ludzie wydziwiają z fryzurami. To fakt.. A ubranka no też są potrzebne bo pieski nie mają podszerstka jak normalne psy i marzną. Mojej kupiłam bluzę, taką zwykłą psią a nie jakąś fikuśną. Zresztą i tak jest za mała żeby ją nosić
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiesz akurat pielęgnacja włosa tego psa to bardzo istotna sprawa aczkolwiek ludzie wydziwiają z fryzurami. To fakt.. A ubranka no też są potrzebne bo pieski nie mają podszerstka jak normalne psy i marzną. Mojej kupiłam bluzę, taką zwykłą psią a nie jakąś fikuśną. Zresztą i tak jest za mała żeby ją nosić

No ale różne kokardeczki i ozdoby tego typu to już przesada. Przez to naprawdę patrzy się na tego psa jak na żywą maskotkę.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: No ale różne kokardeczki i ozdoby tego typu to już przesada. Przez to naprawdę patrzy się na tego psa jak na żywą maskotkę.

Oj no kokardki na główce to taki charakterystyczny znam tej rasy, co zrobic. :-) to są psy wystawowe. Taki wymóg.
kedi
kedi
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Czasem już nie mogę patrzeć na to co niektórzy ludzie wyrabiają z tymi psami. Fryzjerek, ubranka itp itd

patologia, pies to pies a nie zabawka, ale co się dziwić, jak niektórzy z dziećmi podobne cuda tworzą.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  19 Aprilie 2012
kedi
kedi: patologia, pies to pies a nie zabawka, ale co się dziwić, jak niektórzy z dziećmi podobne cuda tworzą.

o wlasnie, tak jak w tych malych pieknosciach, ja piedole :zonk:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  19 Aprilie 2012

wysłałam znajomemu foto psa, takie z daleka jak sie bawi
a on odpisal
to kota tez masz?
a ja mu ku.wa to jest pies!!!

:crylol:

SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak dla mnie York to bardziej maskotka niż pies ;)

Dla mnie Yorki to zwykle kundle - ale jestem zdania, że nie każdemu musi się ten pies podobac.
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Może i masz rację, ale dla mnie pies musi być jak pies a nie kot.

koty są spoko ;).

do CZARODZIEJKI Z KSIĘŻYCA jak te lakiery l'oreala? byłam wczoraj w rossmanie i kolory mnie urzekły! niektóre podobne do O.P.I, a cena 3 razy mniejsza więc będę brała od razu kilka, ale nie wiem czy warto? + już za pędzelek, ale jak z jakością i ile warstw? szczególnie w jasnych odcieniach
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie Yorki to zwykle kundle

moja koleżanka ma mix yorka z jamnikiem. to dopiero jest tragedia! yorki by ci się zaczęły podobać gdybyś to zobaczyła:rotfl:
SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: moja koleżanka ma mix yorka z jamnikiem. to dopiero jest tragedia! yorki by ci się zaczęły podobać gdybyś to zobaczyła

moja koleżanka ma yorka znaczy sie suczke. Opuchła - myśleli, że coś jej się stało a tutaj rodowitka puściła się z pierwszym lepszym.

Szczeniaki małe były podobne do yorków małych - potem się wydało z kim się puściła bo jak urosły to podobne były do sznaucera miniaturki :D.
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  19 Aprilie 2012
kedi
kedi: patologia, pies to pies a nie zabawka, ale co się dziwić, jak niektórzy z dziećmi podobne cuda tworzą.

Oj tak. W ogóle wkurza mnie ta moda na kupowanie dzieciom Yorków na komunie/urodziny czy inne okazje. Nie każdy nadaje się w ogóle do tego by mieć psa.

Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie Yorki to zwykle kundle - ale jestem zdania, że nie każdemu musi się ten pies podobac.

Kundle to chyba najmądrzejsze psy świata.

Konto usunięte
Konto usunięte: koty są spoko ;).

Wiem,że koty są spoko, lubię. To był tylko taki przykład,że pies to ma wyglądać jak pies a nie jak kot.
SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Kundle to chyba najmądrzejsze psy świata.

I najładniejsze - i fenomen tego gatunku - NIE MA KLONOW :P
mmaryjka
mmaryjka
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Szczeniaki małe były podobne do yorków małych - potem się wydało z kim się puściła bo jak urosły to podobne były do sznaucera miniaturki

nienawidzę sznaucerów. mój sąsiad miał sznaucery ZAWSZE. jeden zdychał i kupował następnego, oczywiście tylko suki o imieniu sonia:and:. jedne z głupszych psów na świecie. małe to, a szczeka na wszystko, nawet na wiatr.
mój pies szczeka tylko jak musi, co jest wielkim wydarzeniem.

Konto usunięte
Konto usunięte: Wiem,że koty są spoko, lubię. To był tylko taki przykład,że pies to ma wyglądać jak pies a nie jak kot.

mój wygląda bardziej groźnie niż nie jeden pies.
SoDope
SoDope
  19 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jedne z głupszych psów na świecie. małe to, a szczeka na wszystko, nawet na wiatr.

W klatce obok jedna babcia na emeryturze kupiła sobie Yorka - też szczeka na latający papierek. :crylol:
Zresztą ta rasa jest taka .. bym powiedziała dwojaka.
50 % tych piesków szczeka na byle co i się rzuca.
a 50 % podlatuje pod każdego byle żeby być głaskanym.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.