malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  21 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nieeeee, to mój jest oazą spokoju zawsze w weekend ktoś idzie z nim na łąki gdzie bawią się rodezjany i się wyhasa z nimi ze 2 godziny i jest spokój. mam doga niemieckiego więc jak tak skacze za nimi to wygląda dość komicznie.

Dogi są śliczne, ale jak wyobrażę sobie takiego, co pcha się na łóżko, to ręce opadają.. :-D Mój też nie jest malutki, ale do doga mu daleko ;-)

kedi
kedi: nie znam się, nie mam psa ani nic do psa podobnego, jeśli miałabym ubierać go w takie coś to wolę nie mieć wcale.

Ja mam i trochę się w temacie orientuje.
Nie tylko yorki nie mają podszerstka - boksery również go nie mają. Na zimę mam dla swojego zwykły, wełniany 'rękaw' i to są typowe ubrania ZIMOWE dla psów, które mają większe predyspozycje do marźnięcia. Tego typu:

http://www.psibutik.pl/files/fck/Image/____DC____/buffy_lasek_patyk.jpg

A nie jakieś gówna z kapturami, napisami, cekinami, czy kij wie czym jeszcze. Bo te ewidentnie nie są kupowane po to, by psu było ciepło i wygodnie, ale po to, zeby właściciel mógł suszyć zęby na każde ' o jaki słodki' :rotfl:
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  21 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Muszę kupić :D są PO PROSTU ŁADNE

:wtf:.

:rotfl: !!!
:ziober2:
styka51
styka51
  21 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: YORKI W MRÓZ i chłodne dni WYMAGAJĄ ubrań. Czy się to komuś podoba, czy nie.

No spoko ja rozumiem, ale czemu TAKICH?

Konto usunięte
Konto usunięte: To są psie ubrania szyte na miarę, zresztą doceni ciepłe ubranie w mróz.

No na bank, a jak zobaczy psa z bardziej różowym kaftanikiem, to pomyśli "Czemu ja mam takie wyblaknięte ubrana? Nie prała w perwolu;C"
:rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Yorki są świetnie dostosowane tylko tak jak ludzie wymagają ochrony w postaci ubrania.

Gdyby yorki były tak świetnie przystosowane, to miałyby sierść jak owczarek podhalański czy inne :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: Proszę Cię, on tego nie odróżnia.

Ale może cekinki mu się nie podobają?

Konto usunięte
Konto usunięte: Bo te ewidentnie nie są kupowane po to, by psu było ciepło i wygodnie, ale po to, zeby właściciel mógł suszyć zęby na każde ' o jaki słodki'

Kocham tą wypowiedź! :zakochany:
kedi
kedi
  21 Aprilie 2012
styka51
styka51: Ale mini loczki w sensie jakąś trwałą czy jak?

niee, tylko mini bo na krótkich włosach, po końcach je kręcę :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Mnie znowu się podobają, są słodkie i bardzo mądre

szczerze powiedziawszy, to nigdy w życiu nie miałam z nimi styczności, a to, że są "słodkie" to akurat bardziej argument na nie:)

Konto usunięte
Konto usunięte: trzeba bardzo o niego dbać, czesać, kąpać, strzyc

oby nie przesadzić, higiena ok ale nic poza tym

styka51
styka51: Jak dla mnie oba sa kretyńskie.

no mnie też się nie podobają.
kedi
kedi
  21 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Na zimę mam dla swojego zwykły, wełniany 'rękaw' i to są typowe ubrania ZIMOWE dla psów, które mają większe predyspozycje do marźnięcia. Tego typu:

no to jak najbardziej rozumiem. jeśli trzeba to dlaczego nie, takie coś jest normalne i wygląda mniej dziwacznie

Konto usunięte
Konto usunięte: A nie jakieś gówna z kapturami, napisami, cekinami, czy kij wie czym jeszcze.

to tak jak z ubieraniem dziecka- jedni kupują dzieciakom ciepłe kurtki i szaliki, porządne buty na zimę (co nie wyklucza się z tym, że mogą być po prostu normalne i ładne), inni ubierają je od stup do głów w róż, bo jest słitaśnie.
każdy ma inny gust, lub zwyczajnie nie ma go wcale.

styka51
styka51: Ale może cekinki mu się nie podobają?

mojej cioci pies miał na imię Cekin, ale był stary i brzydki i w życiu na sobie cekinów nie miał :lol:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Aprilie 2012

Jakbym miała kundla to bym mu kupiła takie byle jakie, jak kaftan ratunkowy do wody.
Yorki potrzebują odpowiedniej oprawy i muszą się prezentować, a ja bym taką bluzę sama ubrała - kwestia gustu każdemu podoba się coś innego.

kedi
kedi: a to, że są "słodkie" to akurat bardziej argument na nie:)

wtf

kedi
kedi: oby nie przesadzić, higiena ok ale nic poza tym

jakos nie widzi mi sie york z wlosami 2m ciagnacymi sie po ziemi...

Konto usunięte
Konto usunięte: Bo te ewidentnie nie są kupowane po to, by psu było ciepło i wygodnie, ale po to, zeby właściciel mógł suszyć zęby na każde ' o jaki słodki'

to tylko plus jak każdy mówi o jaki słodki :-) a te ubranka są dla psa wygodne.
styka51
styka51
  21 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakbym miała kundla to bym mu kupiła takie byle jakie, jak kaftan ratunkowy do wody.

Jak kundel to gorszy, tak?
Prosze Cię...
:zonk:
kedi
kedi
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakbym miała kundla to bym mu kupiła takie byle jakie, jak kaftan ratunkowy do wody.

w sumie york też Bóg wie co nie jest jeśli już idziemy w tę stronę.
sylwik
sylwik
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakbym miała kundla to bym mu kupiła takie byle jakie, jak kaftan ratunkowy do wody. Yorki potrzebują odpowiedniej oprawy i muszą się prezentować, a ja bym taką bluzę sama ubrała - kwestia gustu każdemu podoba się coś innego.

:wtf:
seriously?

kazdy ma inna opinie, rozumiem.
ale wychwalac tak yorki? jeszcze nie widzialam yorka zachowujacego sie jak normalny pies. nie wiem, czy po prostu ta rase wybieraja glownie ludzie, ktorzy je ubieraja w 'taaaak slodkie' ubranka i nie umieja wychowac, czy co?
jak dla mnie to one brzydkie sa i nigdy nie zrozumiem tej fascynacji i czemu one takie strasznie modne byly te pare lat temu:woot:

zadna rasa nigdy nie dobije do kundelkow:zakochany: zaden pies nie kocha tak, jak ten uratowany/wziety ze schroniska.

oczywiscie, sa piekne rasy psow, np puggle, dog niemiecki, husky...
Babsy
Babsy
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: puggle

jaki slodki ::zakochany:: pierwszy raz widze psa tej rasy ::zakochany::
sylwik
sylwik
  22 Aprilie 2012
Babsy
Babsy: jaki slodki :: pierwszy raz widze psa tej rasy ::

jedna z tych 'kontrowersyjnych' nowych ras, miks beagle i mopsa, ale sa tak niemozliwie slodkie:zakochany:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Yorki potrzebują odpowiedniej oprawy i muszą się prezentować

Tez tak uważam. Powinnaś poszukać coś z elementami swarovskiego, tego byle kundel na pewno nie założy :tak:

Konto usunięte
Konto usunięte: czy po prostu ta rase wybieraja glownie ludzie, ktorzy je ubieraja w 'taaaak slodkie' ubranka i nie umieja wychowac, czy co?

Na ogół tak jest, może jakaś tęsknota za dzieciństwem i ubieraniem lalek się za nimi ciągnie ;-)

Dziwna maniera. Zaczęła pracować w YR, to nie było jej wizyty / posta na forum, który by dotyczył innego tematu niż YR i jego zachwalanie na lewo i prawo. Kupiła yorka i teraz to samo będzie - wielka specjalistka od psów, z kilkudniowym doświadczeniem. Najważniejsze dla psa jest mieć swoją małą, kolorową garderobę.

I nie ma jak wytykać kundelki, jako gorsze psy (nie, nie bronię usilnie, sama takiego nie mam), a lać po nogach z podniecenia, bo ma się przecież yorka, a on jest milion razy lepszy! I co z tego, że ich przeznaczeniem było tępienie myszy i szczurów :-D
mmaryjka
mmaryjka
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Dogi są śliczne, ale jak wyobrażę sobie takiego, co pcha się na łóżko, to ręce opadają.. :-D Mój też nie jest malutki, ale do doga mu daleko

tu był jeszcze 'mały', innych zdjęć jakoś nie mogę znaleźć na komputerze, ale chyba porobię trochę bo obecnie wygląda całkiem zabawnie

mmaryjka
mmaryjka
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

swoją drogą, bo nigdy się tym nie interesowałam. jak to jest z rodowodem? kupiłam psa z hodowli, mam jakiś tam papierek, ale nigdy nie jeździłam na wystawy i nie mam takiego zamiaru. więc mam psa z rodowodem bez możliwości rozmnażania? czy jak to jest?
sylwik
sylwik
  22 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: I nie ma jak wytykać kundelki, jako gorsze psy (nie, nie bronię usilnie, sama takiego nie mam),

a ja zawsze bede bronic 'zwyklych' kundelkow czy dachowcow. sa piekne rasy i moze kiedys sprawie sobie puggle czy kota norweskiego lesnego. ale nic nie moze sie rownac z nierasowym, przygarnietym zwierzakiem. takim, ktory przezyl juz duzo i milosc wlasciciela, pelna miske, wlasny dom widzi zupelnie inaczej niz zwierzak rasowy, wychuchany od urodzenia.
oczywiscie caly czas mowiac o rasowych zwierzakach mam na mysli zwierzeta z prawdziwych hodowli, nie jakis pseudo, gdzie kupuje sie za kilka stowek zwierzaka w typie rasy, od matki rodzacej jak najczesciej, zle karmionej, w zlych warunkach, najczesciej chore...

Konto usunięte
Konto usunięte: tu był jeszcze 'mały',

swietny! myslalam ze latki u dogow sa tylko na bialym tle:zakochany:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.