agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Iunie 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
agoosiaaa
agoosiaaa
  20 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: rajstopy Calzedonia z jednego z tematów Agoosi :D

:rock:

a ja dzisiaj kupilam krem do twarzy z eucerinu, micela z lrp i chyba jakis tonik z vichy :woot:
bylo 3 w cenie 2, wiec wzielam vichy do wyprobowania:

massacre
massacre: W bodyshop????

£12.50 to wychodzi na mniej wiecej taka cene w polsce :woot:
pijana
pijana
  21 Octombrie 2011
massacre
massacre: Co?

A nic, nie lubię tych Uggów i EMU :x
Konto usunięte
Konto usunięte: jeśli nie masz bardzo suchej skóry to wystarczy. kiedyś też używałam tylko lipikara, a później wróciłam do maseł z body shopu i powiem ci, że jedno masło to około 2 lipikary, więc cena nie jest jakaś straszna jeśli by tak na to patrzeć.

A te masła wchłaniają się dobrze ? I długo utrzymuje się zapach ? Bo "masło" mi się kojarzy z taką tłustą warstewką przez cały dzień, z zapachem włącznie :ninja:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: te masła wchłaniają się dobrze ? I długo utrzymuje się zapach ? Bo "masło" mi się kojarzy z taką tłustą warstewką przez cały dzień, z zapachem

Ja używam z Bodyshop i balsamy i masła. Masło owszem jest tlustsze i latem zazwyczaj smaruje tylko moje suche części ciała, np. Łokcie i kolana. Mam sucha skórę i jak dla mnie nie są zbyt ciężkie czy tłuste. Regularnie mam zawsze serie truskawkowa i mango (wg mnie mango jest najlepsze). Zapach jest intensywny ale jakoś nie koliduje z perfumami. Najważniejsze, ze nie muszę poprawiać bo skóra jest nawilzona cały dzień.
U mnie zawsze są testery, możesz otworzyć, powachac, posmarowac sie, przetestować... :) uważam ze produkty BS są warte swojej ceny nie tylko ze względu na jakość ale na fair trade na który zwracam uwagę. Wiem jednak ze większość ludzi przynajmniej tutaj ma to gdzieś ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ceny są przeliczane, także są praktycznie takie same jak u was i w stanach

Tak, tylko ze ja od zawsze kupuje 2 w cenie 1, na masła praktycznie od zawsze jest promocja, plus na scrub. Tak wiec zawsze mam w tej cenie 2 produkty.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011

Ostatnio to..

A także - coś, czego tutaj się nie widuje :ninja: moje nowe hobby :PP

wszystko nabyte w ciagu pol roku ;d a chyba nawet i mniej, 4 msc.

ciasno - czekamy na wyprowadzke :ninja:

massacre
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: i EMU :x

Emu a Uggi... Emu sa srednio tansze od Ugg o jakies £100, w sumie duza roznica, ale podeszwy maja tak zrypane, ze Ugg masz na 3 sezony ciagle w tym samym ksztalcie... a Emu co najwyzej 3 miesiace.
Ugg sa z tych butow, ktore dla mnie nie musza wygladac, sa cieple, wygodne i to najwazniejsze :Zakochany:

massacre
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: A także - coś, czego tutaj się nie widuje moje nowe hobby :PP

kocham palmy :zakochany: jak juz bedziemy mieli chawire to sobie postawie we frontowym ogrodku, cos w tym stylu :D

Konto usunięte
Konto usunięte: ciasno - czekamy na wyprowadzke

masz ladny widok z okna, tak zielono :)
i dawno Zabki nie widzialam ^^
My tez czekamy na przeprowadzke... w sumie chawiry jeszcze nie znalezlismy, ceny sa takie, ze mnie mrozi :and: Nie wiemy czy czekac az ceny domow zmaleja, bo to wielka niewiadoma w recesji... rownie dobrze moga pojsc jeszcze do gory :/

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011
massacre
massacre: kocham palmy jak juz bedziemy mieli chawire to sobie postawie we frontowym ogrodku, cos w tym stylu :D

moja Juka to co prawda nie jest palma, no ale niech bedzie :D

massacre
massacre: masz ladny widok z okna, tak zielono :) i dawno Zabki nie widzialam ^^

krótko będę się nim jeszcze cieszyć, bo niebawem wyprowadzam się na stare budownictwo ^^ i z okna będę mieć widok na sąsiednią kamienicę, ale lepsze ciasne ale własne, chociaż w sumie aż takie ciasne to nie, 70 m2^^

massacre
massacre: My tez czekamy na przeprowadzke... w sumie chawiry jeszcze nie znalezlismy, ceny sa takie, ze mnie mrozi Nie wiemy czy czekac az ceny domow zmaleja, bo to wielka niewiadoma w recesji... rownie dobrze moga pojsc jeszcze do gory :/

w Pl to dopiero jest masakra ;-) zarabiaj 1000 zł i weź kredyt na mieszkanie 130 tys ;d rata ponad 500 zl, przez 30 lat - rzeznia, dobrze, ze ja nie mam tego problemu. Jakie u Was sa ceny? Domów, mieszkan?
massacre
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: moja Juka to co prawda nie jest palma, no ale niech bedzie :D

ma ten sam rodzaj pnia, wiec ja mam problem z odroznianiem :rotfl: wybacz

Konto usunięte
Konto usunięte: 70 m2^^

to bardzo duzo, jak na wasza dwojke :)
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie u Was sa ceny? Domów, mieszkan?

w Londynie? wysokie :ziober2: zalezy od dzielnicy, 3 bed z salonem, ogrodkiem, garazem, cos w tym stylu

w zaleznosci od czesci Londynu w ktorym sie znajduje, mozesz dostac od £250 000 az do £1,200 000 :ninja: Ja mam kredyt agreed na £290 000 wiec wiesz... szary zuczek ze mnie, dlatego duzo szukamy, bo wiem, ze za te pieniadze mozna znalezc cos naprawde fajnego. Ceny wzrosly, jeszcze 5 lat temu za to siano mialabym chawire z ogrodem tak wielkim, ze i basen by sie zmiescil i trawnik taki, ze mlody moglby quadem jezdzic ... no i 5 sypialni nawet, no ale teraz.. moge sobie pomarzyc :D

Konto usunięte
Konto usunięte: w Pl to dopiero jest masakra ;-) zarabiaj 1000 zł i weź kredyt na mieszkanie 130 tys ;d rata ponad 500 zl, przez 30 lat

Tutaj tez ludzie zarabiaja po £1000 miesiecznie i moga pomarzyc o kredycie, dlatego bardzo duzo ludzi wynajmuje, a ja planuje na tym siano zrobic :Ziober2: Tutaj bierzesz z reguly na 25 lat i z rata kredytu roznie, zalezy od depozytu jaki dajesz. Bedzie kolo £600-700 miesiecznie.

massacre
massacre
  21 Octombrie 2011

Co do tematu, dla mojego faceta
Tommy Hilfiger w promocji za £75

i Superdry za £30

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011
massacre
massacre: ma ten sam rodzaj pnia, wiec ja mam problem z odroznianiem wybacz

wybaczam ;d :* jak starania o maluszka?

massacre
massacre: to bardzo duzo, jak na wasza dwojke :)

narazie dwójke, w ciągu nabliższych 3 lat liczymy na trójkę, albo i czwórkę - moje Kochanie ma brata bliźniaka, moja mama ma brata bliźniaka - w naszych rodzinach to jest 'genetyczne' więc jest duze prawdopodobienstwo, ze tez bedziemy miec - czego bym nie chciala. A póki co zrobimy sobie duży salon i dużą sypialnię, jak przyjdzie dzidzia to coś się pomyśli.

massacre
massacre: w zaleznosci od czesci Londynu w ktorym sie znajduje, mozesz dostac od £250 000 az do £1,200 000 Ja mam kredyt agreed na £290 000 wiec wiesz... szary zuczek ze mnie, dlatego duzo szukamy, bo wiem, ze za te pieniadze mozna znalezc cos naprawde fajnego. Ceny wzrosly, jeszcze 5 lat temu za to siano mialabym chawire z ogrodem tak wielkim, ze i basen by sie zmiescil i trawnik taki, ze mlody moglby quadem jezdzic ... no i 5 sypialni nawet, no ale teraz.. moge sobie pomarzyc :D

:ninja:

massacre
massacre: Tutaj tez ludzie zarabiaja po £1000 miesiecznie i moga pomarzyc o kredycie, dlatego bardzo duzo ludzi wynajmuje, a ja planuje na tym siano zrobic Tutaj bierzesz z reguly na 25 lat i z rata kredytu roznie, zalezy od depozytu jaki dajesz. Bedzie kolo £600-700 miesiecznie.

to tak jak u nas, ale u Was cena za dom to od 250 tys £, u nas za dom do od 400 tys PLN, u Was rata 600 a u nas ok 1200;d wiec troche jest roznica w porownaniu do naszych zarobków, u was jak ktos zarabia 1000 to splaci rate, u nas jak ktos zarabia 1000 to mu zabraknie
marta0859
marta0859
  21 Octombrie 2011

w sumie nie jestem zwolenniczką "chwalenia" się (jakby jeszcze było czym) zakupami tutaj, ale nudziło mi się to też porobiłam zdjęcia. :D
Moje ostatnie zakupy:
Lacie made of Biedronka :rotfl:

majtki :ninja:

i reszta

massacre
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak starania o maluszka?

nic nie mow, okresu nie mam... na tescie z kolei drugiej kreseczki tez nie ma... podejrzewam, ze moj organizm jeszcze hormonalnie nie wrocil do normy, stad takie zawirowanie. Jak w najblizszych dniach nie dostane okresu i testy dalej beda negatywne to sobie kupuje testy owulacyjne. Moja kumpela mowi, ze sa bardzo pomocne, ze dzialaja... Wierze jej, bo bez problemu 2 razy zaszla... wiec musiala wiedziec kiedy :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: w ciągu nabliższych 3 lat liczymy na trójkę, albo i czwórkę - moje Kochanie ma brata bliźniaka, moja mama ma brata bliźniaka - w naszych rodzinach to jest 'genetyczne' więc jest duze prawdopodobienstwo, ze tez bedziemy miec - czego bym nie chciala. A póki co zrobimy sobie duży salon i dużą sypialnię, jak przyjdzie dzidzia to coś się pomyśli.

Jak przyjdzie dzidzia to i tak przez pierwszy rok powinna byc z wami w sypialni. Przynajmniej ja tak uwazam. Blisko Ciebie, w nocy wstaje sie do karmienia... Dla mnie bezsens osobny pokoj, chodzisz w nocy co 3-4 godziny karmic, a sie obudzi, a bedzie kolka... Padniesz ze zmeczenia. A tak ja mialam lozeczko przy naszym lozku i bylo blisko. Nie lubie sie otaczac tymi monitorkami, sluchawkami i innymi bajerami. Choc jest to przydatne nie powiem... ale nie w takich sytuacjach.

Co do blizniakow, ja mam siostre i brata - sa blizniakami, u mnie w rodzinie tez jest ich sporo... No ale mi sie nie udalo, moze teraz? Ja chcialam blizniaki, masz dwojke za jednym zamachem, wychowuja sie razem, maja od razu rodzenstwo w tym samym wieku i na tym samym poziomie, jeden porod, jedno tycie, jedno chudniecie - spojrz na to z tej strony, ze meczysz sie tylko raz :rotfl:

massacre
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Lacie made of Biedronka

fajne futrzaste, jestem wielbicielka, mam teraz takie dluzsze za kostki, ale juz mi sie robia dziury i czas na wymiane :D
takie mam:

a chyba sobie kupie takie :w00t:

albo te, jeszcze lepsze :w00t: :w00t:

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011
massacre
massacre: nic nie mow, okresu nie mam... na tescie z kolei drugiej kreseczki tez nie ma... podejrzewam, ze moj organizm jeszcze hormonalnie nie wrocil do normy, stad takie zawirowanie. Jak w najblizszych dniach nie dostane okresu i testy dalej beda negatywne to sobie kupuje testy owulacyjne. Moja kumpela mowi, ze sa bardzo pomocne, ze dzialaja... Wierze jej, bo bez problemu 2 razy zaszla... wiec musiala wiedziec kiedy

faktycznie dziwne :woot:

massacre
massacre: Jak przyjdzie dzidzia to i tak przez pierwszy rok powinna byc z wami w sypialni. Przynajmniej ja tak uwazam. Blisko Ciebie, w nocy wstaje sie do karmienia... Dla mnie bezsens osobny pokoj, chodzisz w nocy co 3-4 godziny karmic, a sie obudzi, a bedzie kolka... Padniesz ze zmeczenia. A tak ja mialam lozeczko przy naszym lozku i bylo blisko. Nie lubie sie otaczac tymi monitorkami, sluchawkami i innymi bajerami. Choc jest to przydatne nie powiem... ale nie w takich sytuacjach.

wiem wiem, ale potem i tak trzeba będzie pomyśleć co dalej, mieszkanie jest na tyle duże że bez trudu z któregoś z dwóch pokoi zrobimy maly trzeci :-)

massacre
massacre: Co do blizniakow, ja mam siostre i brata - sa blizniakami, u mnie w rodzinie tez jest ich sporo... No ale mi sie nie udalo, moze teraz? Ja chcialam blizniaki, masz dwojke za jednym zamachem, wychowuja sie razem, maja od razu rodzenstwo w tym samym wieku i na tym samym poziomie, jeden porod, jedno tycie, jedno chudniecie - spojrz na to z tej strony, ze meczysz sie tylko raz

ha, dobre, optymistka ;d w sumie racja, ale ile jest pracy przy dwójce dzieci, a ja mam takiego męża, że on jak sie nie wyśpi do pracy i coś go w nocy obudzi to dostaje kur...wicy, pomnóżmy płacz dziecka x 2 + ja sama nie zajme się dwójką dzieci = on będzie musiał wstać i będzie zmierzły przez 24 godziny, ponadto jak przychodzi z pracy, owszem pozmywa po sobie czy po obiedzie, ogarnie chatę ale potem go nie ma - chce odpocząć. Wiec nie wiem jakby to bylo z dwojka dzieci;d