agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Iunie 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiem wiem, ale potem i tak trzeba będzie pomyśleć co dalej, mieszkanie jest na tyle duże że bez trudu z któregoś z dwóch pokoi zrobimy maly trzeci :-)

Konto usunięte
Konto usunięte: ale ile jest pracy przy dwójce dzieci

tyle samo co przy dwojce z roznica wiekowa np. 2 lat ;)

P.S. A tak w ogole, co do cen domow, to moja kolezanka, bardzo dobra fryzjerka (apropos Twojego zawodu), pracowala u Johna Friedy kupe lat, teraz sie usamodzielnia, kupila juz druga chate :pavarotti: Obie ja wiem... na pewno wiecej niz £300000 warte :) Ma meza i dzieci, owszem, ale jej zarobki ^^ matko, sama bym chciala takie miec :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011
massacre
massacre: tyle samo co przy dwojce z roznica wiekowa np. 2 lat ;)

tak, ale to jest troszkę inaczej, 2 letnie dzieci już same chodzą, mogą się troszeczkę sobą zająć oczywiście pod okiem rodzica, bawić się itp, czasem siadają już na nocnik, a dwoje 1 miesiecznych dzieci.. to jakas masakra;d

massacre
massacre: P.S. A tak w ogole, co do cen domow, to moja kolezanka, bardzo dobra fryzjerka (apropos Twojego zawodu), pracowala u Johna Friedy kupe lat, teraz sie usamodzielnia, kupila juz druga chate Obie ja wiem... na pewno wiecej niz £300000 warte :) Ma meza i dzieci, owszem, ale jej zarobki ^^ matko, sama bym chciala takie miec :D

To gdzie pracowała mówi samo za siebie, u nas w dobrych salonach fryzjerskich nie zarobisz wiecej niz 2 tys, w tych calkiem lepszych 2,500. A wiekszosc to i tak te, gdzie zarobisz 1100 zł :] albo i mniej, ja musiałam zrezygnować z fryzjerstwa bo niestety nie stać mnie na taką pasję, gdzie muszę dojeżdżać do pracy 14 km, sam dojazd kosztuje mnie ponad 400 zł więc zostaje niewiele, teraz kiedy mam rodzinę to niestety ale muszę patrzeć aby wyżyć i jakoś godnie przeżyć, żebym mogła kupić sobie coś nowego do ubrania, żeby mąż także mógł, żeby było nas stać na wyjście do kina czy na kolacje, a nie wszystko ładować w opłaty i jedzenie i nie zostaje nic. Nie mogę robić tego, co lubię. Smutne :-) teraz bede miec prace na miejscu, nie narobie sie, bede dzwonic, siedziec przy komputerze za te same pieniądze, z tym, ze na 1/2 etatu i godziny ustalam tak jak chce. Z tym, ze pojde na caly etat po 3 miesiacach (o ile sie zdecyduje) wiec zarobie 2 razy tyle co tam a mniej sie narobie.
massacre
massacre
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: teraz bede miec prace na miejscu, nie narobie sie, bede dzwonic, siedziec przy komputerze za te same pieniądze, z tym, ze na 1/2 etatu i godziny ustalam tak jak chce. Z tym, ze pojde na caly etat po 3 miesiacach (o ile sie zdecyduje) wiec zarobie 2 razy tyle co tam a mniej sie narobie.

a jaka to praca jesli moge zapytac? odpisz na pw jak chcesz ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: tak, ale to jest troszkę inaczej, 2 letnie dzieci już same chodzą, mogą się troszeczkę sobą zająć oczywiście pod okiem rodzica, bawić się itp, czasem siadają już na nocnik, a dwoje 1 miesiecznych dzieci.. to jakas masakra;d

2 letnie dziecko potrzebuje ogromnej uwagi, bardzo latwo moze poczuc sie "zaniedbane" gdy widzi ze musisz poswiecac wiecej uwagi mlodszemu bobasowi. Czesto tez sie zdarza, ze rodzic oczekuje od starszego rodzenstwa, bez wzgledu na roznice wiekowa tego by byl bardziej odpowiedzialny, opiekunczy itd. Uwierz mi, 2 latek zrobi wszystko by wzbudzic zainteresowanie kiedykolwiek. Nie zrozumie ze musisz niemowlaka np nakarmic, czy zrobic mu cos do jedzenie - 2latek w tym czasie z premedytacja potrafi kupa wysmarowac tobie cala sciane w pokoju :ninja: ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

pijana
pijana
  21 Octombrie 2011
massacre
massacre: U mnie zawsze są testery, możesz otworzyć, powachac, posmarowac sie, przetestować.

Ano u nas też, ale... Byłam tak zmęczona, że powąchałam tylko jeden spray i poszłam sobie :rotfl: Wzięłam sobie mega ciężką (napakowaną) torbę i ledwo dawałam radę wczoraj na tych zakupach.
Konto usunięte
Konto usunięte: iFeelSooLost

Storczyk :zakochany: Piękne są
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011
massacre
massacre: a jaka to praca jesli moge zapytac? odpisz na pw jak chcesz ;)

A już gdzieś pisałam - telemarketer jak mnie przyjmą, ale raczej tak to będę robić telefoniczne zamówienia kosmetyków marki Yves Rocher, klienci ze stałej bazy nie muszę nikomu niczego wciskać, dzwonię, mówię jaka promocja, wklepuję zamówienie do komputera i tyle. :-) ew doradzam w wyborze - a na tym się znam, a gadane też mam ;d

massacre
massacre: 2 letnie dziecko potrzebuje ogromnej uwagi, bardzo latwo moze poczuc sie "zaniedbane" gdy widzi ze musisz poswiecac wiecej uwagi mlodszemu bobasowi. Czesto tez sie zdarza, ze rodzic oczekuje od starszego rodzenstwa, bez wzgledu na roznice wiekowa tego by byl bardziej odpowiedzialny, opiekunczy itd. Uwierz mi, 2 latek zrobi wszystko by wzbudzic zainteresowanie kiedykolwiek. Nie zrozumie ze musisz niemowlaka np nakarmic, czy zrobic mu cos do jedzenie - 2latek w tym czasie z premedytacja potrafi kupa wysmarowac tobie cala sciane w pokoju ;)

wiem, że wymaga więcej uwagi chodzi mi jednak o inne kwestie :-) Hanka nam ostatnio popisała nową tapetę w salonie i nowy komplet wypoczynkowy, poszłam tylko sie wysikać :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Storczyk Piękne są

Mam 3, niestety jak przekwitną to brzydkie badyle z nich :D i wątpliwa ozdoba aż do wiosny
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011

A w temacie:

Byłam w Biedronce i natknęłam się na masełko Biedronkowe - mango - cudny skład nie mogłam nie kupić, woda, masło shea, masło kakaowe reszty nie muszę pisać. :-) po 7,99 i jeszcze peeling mango - składzik też cudny, oba produkty tak pięknie pachną że mam ochotę wykąpać się po raz drugi, wypeelingować i wysmarować :ninja:

drobinek nie zarejestrowałam :woot:

I taki zestaw żeli pod prysznic tylko inne zapachy, z serii kremowej, za 7,99 :woot:

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011

* sorki za duże zdjęcie :and:

styka51
styka51
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: niestety jak przekwitną to brzydkie badyle z nich :D

Te badyle się ucina ;) Prędzej potem kwitną.
pijana
pijana
  21 Octombrie 2011

Dobra, jadę z tym... Większość będzie na zdjęciach wyglądała bezkształtnie, ale nie chciało mi się wszystkiego ubierać i robić sobie fociaków do lustra.
1. Kurtka, Tatuum, 250 zł, zimowa ale dość cienka. Na jakieś wyjścia, do kozaków itp.

2. Spodnie, Funk'n'Soul, 100 zł. Dość luźne u góry, węższe na dole. Mam od nich spodnie w tę samą kratkę, ale nie mogłam się tym oprzeć :ninja:

3. Koszulka, Zara, 40 zł, nawet jej nie mierzyłam, ale powinna być dobra :ninja:

4. Koszulka, Zara, 80 zł. Aparat przekłamał kolor, nie jest tak intensywny.

5. Koszulka, Zara, 80 zł

6. Marynarka, Reserved, 140 zł

7. Koszula, Van Graaf, 80 zł, nie wiem czy będzie widać - jest w drobną, brązową krateczkę

8. Sukienka, Vero Moda, 140 zł, na leżąco wygląda na bezkształtny twór, ale na ciele nabiera zajebistego kształtu

9. Czapka, DC, 120 zł

10. Kurtka, Roxy, 700 zł

massacre
massacre
  21 Octombrie 2011

koszula mi sie najbardziej podoba :w00t:

pijana
pijana
  21 Octombrie 2011

Nie mam jeszcze torby i butów :and: Ale torbę mam sobie znaleźć u nas, a buty chyba zamówię przez neta.

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 Octombrie 2011
styka51
styka51: Te badyle się ucina ;) Prędzej potem kwitną.

Nieprawda :ziober2: badyle się zostawia bo kwiatek może przedłużyć pęd lub obudzić się na ostatnim oczku i kwitnąć ponownie, chyba, że uschnie to wtedy się wycina. Mi dwa właśnie wypuszczają pąki na samym końcu badyla. Wycięcie badyla może skutkować tym, że w ogóle pędów nie wypuści, jednego takiego z kauflanda kupiłam przeceniony na -60%, nie mial pędów i nie chce puścić nowego, daje mu czas do wiosny potem go wywalam.

styka51
styka51
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nieprawda badyle się zostawia bo kwiatek może przedłużyć pęd lub obudzić się na ostatnim oczku i kwitnąć ponownie, chyba, że uschnie to wtedy się wycina. Mi dwa właśnie wypuszczają pąki na samym końcu badyla. Wycięcie badyla może skutkować tym, że w ogóle pędów nie wypuści, jednego takiego z kauflanda kupiłam przeceniony na -60%, nie mial pędów i nie chce puścić nowego, daje mu czas do wiosny potem go wywalam.

Ten badyl zazwyczaj po przekwitnięciu usycha i nijak nic z niego nie wypuści. A temu z kauflanda daj czas... Ja kupuje tylko przecenione, do nich mam taką jedną odżywkę, niby trzeb stosować cały czas, ale ja daje raz czy dwa i po miesiącu odbijają ;) No i warto tą "ziemię" zmienić ;)
sylwik
sylwik
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Byłam w Biedronce i natknęłam się na masełko Biedronkowe - mango - cudny skład nie mogłam nie kupić, woda, masło shea, masło kakaowe reszty nie muszę pisać. :-) po 7,99 i jeszcze peeling mango - składzik też cudny, oba produkty tak pięknie pachną że mam ochotę wykąpać się po raz drugi, wypeelingować i wysmarować

a naturalnie pachnie to mango? bo mam borowke, i na pierwszy niuch jest super, a pozniej bardzo sztuczna:And:
a maslo widzialam lemon w biedrze i wlasnie ten sklad mi sie rzucil...:zakochany:
jak tylko pojde dla odmiany z portfelem nakupie ich:w00t:
deborah83
deborah83
  21 Octombrie 2011

Ja sobie sprawiłam dzisiaj dwie rzeczy:)) Po pierwsze kupiłam sobie moje wymarzone butki, na które "chorowałam" od ponad trzech tygodni, a po drugie zarezerwowalam sobie wakacje:P

http://www.funclub.pl/oferty/objazdowkichorwacja-wzdluz-wybrzeza-adriatyku_funclubpl-lato_5043.html?label=370

Wiem, ze troche wczesnie, ale wprost nie moglam sie oprzec...!:)