agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Iunie 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
VanilllaExtasy
VanilllaExtasy
  21 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: A także - coś, czego tutaj się nie widuje moje nowe hobby :PP

Przesadź do większej doniczki, bo umrze :ssh:
mmaryjka
mmaryjka
  22 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: A te masła wchłaniają się dobrze ? I długo utrzymuje się zapach ? Bo "masło" mi się kojarzy z taką tłustą warstewką przez cały dzień, z zapachem włącznie

to zależy które masło. mam aktualnie mango, macadamia 2w1, shea i teraz ten imbirowy. mango ma zupełnie inną konsystencję niż ten shea. shea jest takie jakby twardsze, a mango rzadsze, ale nie lejące się. jutro postaram się zrobić zdjęcia.
masłem mango smaruje się na noc, rano nic mi się nie klei;) pachnie średnio długo, ale to raczej zależy od skóry, miejsca i co robisz.

massacre
massacre: Tak, tylko ze ja od zawsze kupuje 2 w cenie 1, na masła praktycznie od zawsze jest promocja, plus na scrub. Tak wiec zawsze mam w tej cenie 2 produkty

u nas też są te promocje, aczkolwiek nie wszystkie masła wchodzą w tą 2w1. ja akurat stosuję mango, ono jest rzadko w promocji, aczkolwiek są tego typu akcje.

massacre
massacre: Ugg masz na 3 sezony ciagle w tym samym ksztalcie... a Emu co najwyzej 3 miesiace.

tu bym polemizowała;). jak dla mnie emu, ale TYLKO stinger jest porównywalny z uggsami. obie pary mają swoje wady, ale kupuję obie.
uggsy są wygodniejsze jako buty, natomiast stingery lepiej się sprawują na deszczu/śniegu. jeśli chodzi o ciepło to są praktycznie takie same.
niestety moje ostatnie uggi wyrzuciłam, ale mam stingery i po dwóch zimach są w takim stanie, że nikt mi nie wierzy, że nie są nowe;)
a co do podeszwy, to wg mnie kwestia zadbania, odpowiedniego rozmiaru(bo niestety sporo kobiet/dziewczyn kupuje je przez internet, żeby było taniej, a nie wiedzą do końca jaki rozmiar wybrać, szczególnie emu bronte bo je trzeba brać minimum rozmiar mniejsze niż nosi się normalnie) no i właśnie w tych butach wychodzi każda, najmniejsza wada stopy i chodu.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  22 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nieprawda badyle się zostawia bo kwiatek może przedłużyć pęd lub obudzić się na ostatnim oczku i kwitnąć ponownie, chyba, że uschnie to wtedy się wycina. Mi dwa właśnie wypuszczają pąki na samym końcu badyla. Wycięcie badyla może skutkować tym, że w ogóle pędów nie wypuści, jednego takiego z kauflanda kupiłam przeceniony na -60%, nie mial pędów i nie chce puścić nowego, daje mu czas do wiosny potem go wywalam.

Ja mam w domu z 20 storczyków i Marta ma rację, nie ucina się - chyba, że uschnie. Wielokrotnie puszczały mi z przekwitniętego pędu. Poza tym moje dziwolągi potrafią kwitnąć kilkukrotnie w ciągu roku, także praktycznie nie ma miesiąca by coś mi nie kwitło. Wiele kupiłam za grosze (5-10 zł!) w OBI i je odratowałam i teraz ładnie rosną :)
Babsy
Babsy
  22 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

fajne papucie i posciel:D bo to chyba posciel;)? aa i wdze beckham signature?:w00t: uwieeelbiam meska wersje, normalnie baja:zakochany:
mmaryjka
mmaryjka
  22 Octombrie 2011

kupiłam dwa oto takie kremy:

i dostałam gratis taką oto kosmetyczkę:

madzia2143
madzia2143
  22 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: iFeelSooLost

też mam ten peeling mango ;) zastanawiałam się też nad masłem ale jakoś nie byłam przekonana, dzięki za wypowiedź bo na pewno kupię : )
Babsy
Babsy
  22 Octombrie 2011

aa, zapomnialam;) kupilam sobie kozaki. nic nadzwyczajnego, ale odkrylam, ze zadne z zeszlorocznych nie nadaja sie do dalszego eksplorowania;)

pijana
pijana
  22 Octombrie 2011
Babsy
Babsy: odkrylam, ze zadne z zeszlorocznych nie nadaja sie do dalszego eksplorowania

Skoro EKSPLORUJESZ własne buty, to się nie dziwię, że się nie nadają :rotfl:
Do dalszej EKSPLOATACJI :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  22 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tu bym polemizowała;). jak dla mnie emu, ale TYLKO stinger jest porównywalny z uggsami. obie pary mają swoje wady, ale kupuję obie.

No widzisz. Jak dla mnie Ugg nie maja zadnych wad. Co do emu to moge jedynie powielac to co wyczytalam kiedys na forach, zeby sprawdzic dlaczego miedzy ugg a emu jest taka kolosalna roznica w cenie (£100 to bardzo duzo). Emu widzialam, dotykalam i przymierzalam, niestety nie mialam ich na nogach zbyt dlugo by miec na ich temat wlasna opinie. Wiem, ze nie sa z prawdziwej sheepskin, tak jak ugg, w zwiazku z tym na pewno to wplywa na nizsza cene. Emu sa z welny owczej (merino - gatunek hiszpanski).
Natomiast na wszystkich forach wszyscy jednoglosnie stwierdzili, ze ugg sa lepsze jakosciowo, nie traca ksztaltu, a co najwazniejsze w przeciwienstwie do emu w zimie trzymaja cieplo a w cieplejsze dni chlodza, w zwiazku z czym stopa sie nie poci - to wszysto za sprawa naturalnej owczej skory, ktora dostosowuje sie do temperatury ciala. I to z czystym sumieniem moge potwierdzic.
Z zeszlego roku mam Rocket Dogs boots, ktore sa dosc podobne, ale tak samo jak Emu nie sa z naturalnej skory, wiec sa dobre tylko na zime.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  22 Octombrie 2011

a tak w ogole przyszla mi dzisiaj paczka z Bodyshopu a mnie w chacie nie bylo i musze odebrac na poczcie :/

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mmaryjka
mmaryjka
  22 Octombrie 2011
massacre
massacre: Emu sa z welny owczej

emu i uggi są z owczej wełny;) emu z merynosów, a uggi dokładnie nie wiem. jednak emu fakt faktem, w ciepłe dni się nie nadają.
emu bronte owszem, są do dupy. natomiast stingery są tak samo dobre jak uggi, a tańsze.
mmaryjka
mmaryjka
  22 Octombrie 2011

a ta różnica ceny też nie jest zbyt duża, bo średniej długości uggi to około 800zł, nawet mniej, a emu tej samej długości około 750zł

Babsy
Babsy
  22 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Skoro EKSPLORUJESZ własne buty, to się nie dziwię, że się nie nadają Do dalszej EKSPLOATACJI

ja piedole, ale blysnelam yntieligiencja:and::ssh:
massacre
massacre
  22 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: natomiast stingery są tak samo dobre jak uggi, a tańsze.

tak jak napisalam, nie mam swojego zdania bo emu nigdy nie mialam. moja decyzja byla oparta tylko i wylacznie na recenzjach.

Konto usunięte
Konto usunięte: bo średniej długości uggi to około 800zł, nawet mniej, a emu tej samej długości około 750zł

u mnie emu to koszt ok £130, a Ugg £250 - podobne modele

Konto usunięte
Konto usunięte: emu i uggi są z owczej wełny;)

no chyba nie do konca, skoro:
Konto usunięte
Konto usunięte: jednak emu fakt faktem, w ciepłe dni się nie nadają.

z tego co wiem emu sa czesciowo z owczej welny, bez owczej skory, uggi sa cale z naturalnej skory i welny.

Z reszta jak mi kiedys wpadna w jakies mega promocji emu to nie omieszkam kupic i wyprobowac :Rotfl:

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  22 Octombrie 2011

kurtałke sobie kupiłam.