malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
kedi
kedi
  20 August 2012
Psyche30
Psyche30: W sumie jedno i drugie jest do bani, tu trzeba cały się pilnować bo z mega łatwością się przybiera a w Twojej sytuacji ciężko przytyć .

no do bani. wiesz, najgorsze jest to, że zeszło z cyców i tyłka. nie cierpie tak wyglądać

massacre
massacre: szejki wysokoproteinowe plus normalne posilki - obzarstwo niezdrowymi gownami moze co najwyzej spowodowac poszerzenie centymetrow w brzuchu i estetycznie oblesny efekt

wiesz, pewnie masz racje ale wątpie, że mi to grozi :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: też tak mam... byłam u lekarza, i muszę pić nutridrinki, takie o:

ooo gdzie moge to kupić, jak tego używać i w ogole ?

Konto usunięte
Konto usunięte: ja teraz nie posiadam wagi, może to i dobrze, ale wydaje mi isę że przytyłam ze 2 kilo, może 3...

przestań, nawet jeśli to i tak na pewno świetnie wyglądasz bo nadwaga Ci absolutnie nie grozi :*
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  20 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale czuć że jest to sojowy produkt.

no na szczęscie nie jest to sojowy produkt :P
Earth
Earth
  20 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie jest to złe, a bałam się bo lekarz mi powiedział że ludzie tego pić nie mogą. Dla mnie to w smaku , przypomina zwykły jogurt :) ale czuć że jest to sojowy produkt. Co do działania - w przyszłym tygodniu idę do lekarza skontrolować wagę by sprawdzić czy coś mi przybrało czy dalej lecę.

Nie mam nic do soi, czasami kupuję takowe odpowiedniki i bez problemu.
Zatem powodzenia, żeby dobrze wyszło Ci tam :)
madzia2143
madzia2143
  20 August 2012
Earth
Earth: więc już wcześniej myślałam o jakimś uzupełniaczu.

jeden taki kosztuje ok 7zł. Ja muszę zamówić na allegro, bo wychodzi taniej. jakoś 5,50zł za butelkę.
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  20 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: tak, hormony mam w normie. Też myślałam że może to przez tarczycę więc poszłam po skierowanie, ale wszystko jest ok. Co dziwne moja morfologia w ogóle jest bardzo dobra, tyle dobrze.

ale mam nadzieje ze nie badałas samego TSH :)
Konto usunięte
Konto usunięte: może tam mieli te o neutralnym smaku, bo te czekoladowe, waniliowe, truskawkowe, jabłkowe etc. są ok :) może po prostu nie smakują Ci produkty sojowe.

te owocowe tez mi nie podchodziły, probowałem tez te neutralne, immunologiczne i dla diabetyków (ohyda!)
Earth
Earth: że nie jadam za bardzo mięsa

następna d83dde31
Earth
Earth: Ale pytam z ciekawości w sumie. :)

zawalisz sobie tarczycę.
Earth
Earth
  20 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jeden taki kosztuje ok 7zł. Ja muszę zamówić na allegro, bo wychodzi taniej. jakoś 5,50zł za butelkę.

Ogólnie to ciekawa jestem gdzie to w ogóle kupić, bo bym jeden może spróbowała. :D
Earth
Earth
  20 August 2012
JestemFejkiem
JestemFejkiem: następna

Mało które mi smakuje. :ninja:

JestemFejkiem
JestemFejkiem: zawalisz sobie tarczycę.

nutridrinkami?
Paulinessa
Paulinessa
  20 August 2012
kedi
kedi: przestań, nawet jeśli to i tak na pewno świetnie wyglądasz bo nadwaga Ci absolutnie nie grozi :*

Do nadwagi na pewno daleko ;*
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  20 August 2012
Earth
Earth: Ogólnie to ciekawa jestem gdzie to w ogóle kupić, bo bym jeden może spróbowała. :D

w aptece.
madzia2143
madzia2143
  20 August 2012
kedi
kedi: ooo gdzie moge to kupić, jak tego używać i w ogole ?

w aptece, na allegro

JestemFejkiem
JestemFejkiem: no na szczęscie nie jest to sojowy produkt :P

jak to nie, lekarz mi mówił że jest, po za tym piłam kiedyś mleko sojowe i czuć w tym też ten sojowy posmak :woot:

Earth
Earth: Zatem powodzenia, żeby dobrze wyszło Ci tam :)

[nie]dziękuję. Powiem szczerze że aż boję się wrócić na uczelnię, jak ludzie zobaczą jak wyglądam... chyba się będę ukrywać pod wielkimi bluzami. No chyba że przytyję odpowiednio dużo, czego nie umiem się już doczekać.
JestemFejkiem
JestemFejkiem: zawalisz sobie tarczycę.

to one wpływają na tarczycę? albo źle zrozumialam :woot:
JestemFejkiem
JestemFejkiem: ale mam nadzieje ze nie badałas samego TSH :)

fT4 + TSH
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  20 August 2012
Earth
Earth: nutridrinkami?

pierogową dietą.
Earth
Earth: Mało które mi smakuje.

po prostu nie chce Ci sie go odpowiednio przyrzadzic bo nie masz na to czasu/ochoty (niepotrzebne skreślić), nazywaj rzeczy po imieniu d83dde04
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  20 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jak to nie, lekarz mi mówił że jest, po za tym piłam kiedyś mleko sojowe i czuć w tym też ten sojowy posmak

Źródłem białka jest zwierzęca kazeina, zreszta nawet na stronie producenta masz to napisane :)
Konto usunięte
Konto usunięte: to one wpływają na tarczycę? albo źle zrozumialam

nie :) studencka dieta wpływa na tarczycę :)
Konto usunięte
Konto usunięte: fT4 + TSH

jelsi miałas TSH tak ponizej 3.50 to nie ma sie o co martwic :) mi zdiagnozowali problem z tarczyca przy prawidłowym TSH i fT4 :P
Babsy
Babsy
  20 August 2012

no kuwa, chlop mi zaskronca do domu znosi :ninja: ale sie zestrachalam. w dodatku ten zaskroniec wypuscil jakis smrodek i teraz w chalupie wali.

Earth
Earth
  20 August 2012
JestemFejkiem
JestemFejkiem: w aptece.

Tak myślałam, okej :)

Konto usunięte
Konto usunięte: [nie]dziękuję. Powiem szczerze że aż boję się wrócić na uczelnię, jak ludzie zobaczą jak wyglądam... chyba się będę ukrywać pod wielkimi bluzami. No chyba że przytyję odpowiednio dużo, czego nie umiem się już doczekać.

Kurcze, jakie to przewrotne, tyle ludzi usiłuje schudnąć a inni nie mogą przytyć :D Będzie dobrze, w końcu zajmuje się tym lekarz, żeby było dobrze:)

JestemFejkiem
JestemFejkiem: pierogową dietą.

Mama mi dosyła trochę jedzenia, więc tragedii mam nadzieję nie ma :)
JestemFejkiem
JestemFejkiem: po prostu nie chce Ci sie go odpowiednio przyrzadzic bo nie masz na to czasu/ochoty (niepotrzebne skreślić), nazywaj rzeczy po imieniu

Cóż, na pewno trochę tak :D
madzia2143
madzia2143
  20 August 2012
Babsy
Babsy: no kuwa, chlop mi zaskronca do domu znosi ale sie zestrachalam. w dodatku ten zaskroniec wypuscil jakis smrodek i teraz w chalupie wali

u mnie kiedyś tato chciał założyć guminiaki pierwszy raz po zimie, patrzy a tu taki zonk - w jednym było gniazdo zaskrońców ;o dobrze że nie włożył nogi, byłby niezły gniot d83dde1d
Earth
Earth: Będzie dobrze, w końcu zajmuje się tym lekarz, żeby było dobrze:)

no mam nadzieję :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.