malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryja
mmaryja
  11 Septembrie 2012

a do czytania książek mam kindla, też bym nie zamieniła na nic innego. zupełni inny komfort czytania niż na tablecie.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  11 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: massacre:a dlaczego zmieniasz na BB? bo mam tableta, netbooka i standardowego laptopa, więc bajery w telefonie nie są mi niezbędne, a bb daje mi wszystko to czego chcę czyli pełną klawiaturę(dla mnie to największy +), do tego w boldzie 9900 będę miała też dotykowy ekran, niewiarygodnie prostą obsługę, lepiej działający internet(nie wiem jak to jest, ale działa szybciej niż w iphonie i nokii lumii 900) no i też mi się strasznie podoba jego wygląd. a że nie mam aplikacji? mam na ipadzie i w macbooku, żałuję tylko, że laptopa mam sony, ale jak zdechnie to podejrzewam, że nic innego tylko macbook.

W BB właśnie mi się tylko wygląd podoba. Klawiatura nie jest dla mnie koniecznością, iPhone mam długo, od początku jak wszedł 3GS wymienialam tylko na nowszy model, tak więc jestem przyzwyczajona. Ipada nie noszę zawsze ze sobą, więc iPhone jest jego mniejszym zamiennikiem :) no i wspomniane wcześniej iCloud, mam wszystko tam, gdzie chce mieć. Oprócz tego, większość znajomych ma jednak iPhone, imessages są wtedy niezmiernie przydatne. Chociażby z Prinzem mam niezmiennie kontakt 24/7 za darmo, gdziekolwiek by się nie szlajał po świecie ;) nie interesuje mnie wtedy żaden roaming. To samo tyczy się FaceTime. Wiem, ze mój wybór tez zależy od tego, kto w moim towarzystwie ma jaki telefon. BB ma swojego słynnego messengera, ale jak wyżej, pisalabym tylko z szefem xd

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  11 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a do czytania książek mam kindla, też bym nie zamieniła na nic innego. zupełni inny komfort czytania niż na tablecie.

Racja. Nie męczy oczu, przyjemniej się czyta, wygodniej trzyma.
Ale zwróć uwagę, że dużo ludzi musi się ograniczyć do jednego urządzenia ze względów chociażby finansowych i podejrzewam, że to jest głównym motorem napedzajacym wybór. Nie to, że Apple jest be. Apple jest marką ekskluzywną, co za tym idzie nie dla mas :)

Nad kindlem myślałam, ale stwierdziłam, że będzie tylko kurz zbierał. W torbie mam miejsce na ipada, jedna dwie książki mogę przeczytać w iBooks czy kindle na ipadzie, bo zdecydowanie wole klasyczny papier... I do tego mam zboczenie do zapachu nowych książek xD

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

madzia2143
madzia2143
  11 Septembrie 2012

leci dzisiaj coś ciekawego w tv? :woot:

styka51
styka51
  11 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: leci dzisiaj coś ciekawego w tv?

M jak miłość, i jakies pierdoły o 11 września i WTC.
mmaryja
mmaryja
  11 Septembrie 2012
massacre
massacre:

a ja muszę mieć klawiaturę, najlepiej pełną.
co do iphone, miałam słynnego, pierwszego. zakochałam się, mimo, że w polsce działał średnio, trzeba było przycinać kartę i takie tam inne bzdury. później miałam 3gs iiiiiiiii zwyczajnie mi się znudził. kupiłam inny telefon i później od razu BB bolda.
akurat tablet działa u mnie na zasadzie - wrzucam go to torby i mam. tak samo netbooka, trafił mi się mac air więc nawet go nie czuję i noszenie go ze sobą to żaden problem, zważywszy, że prawie nie poruszam się komunikacją miejską, jedynie rower i samochód więc tym bardziej mogę nosić ze sobą wszystko.
massacre
massacre: Nad kindlem myślałam, ale stwierdziłam, że będzie tylko kurz zbierał.

też tak myślałam, mój mąż też. w końcu kliknęłam, przyszedł i była nieustanna walka kto czyta, więc musiał kliknąć swój i takim sposobem mamy teraz dwa i są używane praktycznie codziennie.
zdecydowanie lepiej się czyta nawet przy świetle/słońcu bo nie odbija się tak jak czasami od kartki.
massacre
massacre: bo zdecydowanie wole klasyczny papier

dlatego i tak nadal kupuję książki, choć ostatnio częściej czytam książkę na czytniku i dopiero kupuję wersję papierową.
Babsy
Babsy
  11 Septembrie 2012

umaluje sobie czlowiek paznokcie i od razu czuje sie jako atrakcyjniej :zabawa:

w00tjump
w00tjump
  11 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dlaczego? tak pytam z ciekawości jako użytkownik maca od 10? może 9 lat.

bardzo mi nie pasuje ten system. jak dla mnie nie jest intuicyjny czy logiczny - to nie jest tyle kwestia przyzwyczajenia sie do windy, bo z linuksow mi sie swietnie korzysta. tak samo nie podoba mi sie ten 'swiat apple', gdzie trudno o wiele programow/sterownikow. ale moge sie mylic co do aktualnej sytuacji, kilka lat temu z mac osem mialam stycznosc:)

massacre
massacre: na iPadzie mam i iBooks, i kindle, wiec mam czytnik i tableta w jednym ;)

no tak, korzystam z kindle na netbooku, wiec wiadomo. ale tutaj mi sie bardzo podoba np nowy 8,9" ekran, full hd (o ten nowiutki co jeszcze nie w sprzedazy mi chodzi:)) jednak 7 cali to malo, dlatego nigdy o takim urzadzeniu nie myslalam, teraz sie zastanowie za jakis czas:mrgreen:

...za pare miesiecy bede miec problem z wyborem tel, bo chce androida w normalnym telefonie, z klawiatura, a tu maly wybor:ninja: pewnie skonczy sie xperii z qwerty:and:
SailorMoon
SailorMoon
  11 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: leci dzisiaj coś ciekawego w tv?

Na wspólnej, Prawo Agaty i

styka51
styka51: pierdoły o 11 września i WTC.

to.

Oglądacie na TLC o 16.30 "Mistrzyni makijażu"? Codziennie leci.
pijana
pijana
  11 Septembrie 2012

Mam jutro rozmowę kwalifikacyjną d83dde0a Trzymajcie kciuki

w00tjump
w00tjump
  11 Septembrie 2012
massacre
massacre: zdecydowanie wole klasyczny papier...

a ja tak sie przywyczailam do czytania wszystkiego na komputerze... ostatnio probowalam przeczytac papierowa ksiazke... nie umiem juz czytac na papierze:Crylol: wkurzylam sie po kilku str i sciagnelam pdfa:ninja:
SailorMoon
SailorMoon
  11 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam jutro rozmowę kwalifikacyjną Trzymajcie kciuki

Ja jutro dopiero dzwonię dowiedzieć się co i jak... Trzeba powoli czegoś szukać. Powodzenia i nie dziękuj ;p
Beti
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Beti
  11 Septembrie 2012
SailorMoon
SailorMoon: Oglądacie na TLC o 16.30 "Mistrzyni makijażu"?

oglądamy. ;D Hania w tej roli jest perfekcyjna, tylko że te "klientki" takie tępawe trochę. ;d

sia, sia. *,*

mirra20
mirra20
  11 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam jutro rozmowę kwalifikacyjną Trzymajcie kciuki

powodzenia:D
mmaryja
mmaryja
  11 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale moge sie mylic co do aktualnej sytuacji, kilka lat temu z mac osem mialam stycznosc

to się duuużo zmieniło
Konto usunięte
Konto usunięte: bo chce androida w normalnym telefonie, z klawiatura

z klawiaturą mogę polecić BB, ale to bez androida.

swoją drogą byłam dzisiaj w salonie mojej sieci telefonicznej, kończy mi się umowa. telefon który wzięłam 2 lata temu był ubezpieczony, a w ogóle z niego nie korzystałam i pani poleciła mi zgłosić na policje, że ktoś mi go ukradł i wtedy będę mogła wziąć sobie jakiś inny:zonk:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.