malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
pijana
pijana
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ależ oczywiście, tak tylko natknęłam się na Twojego posta jakie miasto?

Ja dopiero zacznę się języka uczyć, o ile będę mieć siłę przy pracy i studiach, także takie myśli zostawiam na koniec xd
asexualna
asexualna
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja dopiero zacznę się języka uczyć, o ile będę mieć siłę przy pracy i studiach, także takie myśli zostawiam na koniec xd

Goteborg jest super :ninja: polecam
SailorMoon
SailorMoon
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja dopiero zacznę się języka uczyć, o ile będę mieć siłę przy pracy i studiach, także takie myśli zostawiam na koniec xd

Serio chcesz się szwedzkiego uczyć? No, no... :D Nie jest to prosty język do nauczenia ale wg mnie całkiem ładny :) Znam jednego przystojnego korepetytora tego języka ( Polak urodzony w Szwecji ) ale w Wawie mieszka :ziober2:
Babsy
Babsy
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja liczę, że będziesz nam relacjonować swój poród na forum ofkors każdy etap haha

jezeli zechcecie :rotfl:
massacre
massacre: bez przesady, wystarczy jak podesle pare godzin pozniej link do video z porodu na youtube :D

az taka ekshibicjonistka nie jestem :mrgreen:
@pijana:
podobno w Norwegii mozna niezle zarobic :)
kedi
kedi: weź, na samą myśl o jakimkolwiek porodzie jest mi niedobrze i słabo, podziwiam rodzące.

ja bylam chojraczka, az do jakiegos tygodnia wstecz, kiedy zdalam sobie sprawe, ze to juz zaraz :ninja:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  14 Septembrie 2012
kedi
kedi: to widać czasem wybitnie, nawet tutaj, na forum

Wzielam to do siebie, wiesz! Zwlaszcza, ze chyba jestem tu jedna z bardzo niewielu osob, ktore skonczyly juz studia :C

Konto usunięte
Konto usunięte: Na wszystkim zarobię więcej niż w tym odbycie Europy. A studia skończę, spokojnie.

No i dobrze, studia skoncz.
A czy wiecej? Na pewno nominalnie, ale na minimalnej krajowej w zadnym kraju nie bedziesz zyc przyzwoicie, wiec robienie byle czego nie sadze by wchodzilo w gre :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  14 Septembrie 2012
SailorMoon
SailorMoon: Nie jest to prosty język do nauczenia

Mam zupelnie odwrotne zdanie. Jak sie zna angielski, szwedzki przychodzi z ogromna latwoscia. A pijana z tego co wiem, angielski umie :)

Babsy
Babsy: podobno w Norwegii mozna niezle zarobic :)

ale bardzo wysoki koszt zycia plus nieziemsko droga sluzba zdrowia.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

SailorMoon
SailorMoon
  14 Septembrie 2012
massacre
massacre: Mam zupelnie odwrotne zdanie. Jak sie zna angielski, szwedzki przychodzi z ogromna latwoscia. A pijana z tego co wiem, angielski umie :)

Też o tym słyszałam. Niektórzy piszą, że jest to trochę mieszanka angielskiego z niemieckim. Z resztą zależy jaki kto ma talent do uczenia się języków. Wiadomo - dla jednego będzie łatwiejszy do nauczenia a dla drugiego bardzo trudny. Ale ogólnie jest bardzo melodyjny i jak już pisałam, dla mnie ładny :D A że z Dominiki bystra dziewczyna to wiem, że sobie poradzi :D
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Haha nie, nie xd Skończyłam o 22.00, wyszłam 22.05.

:D

I tak jakoś długo...

Dialog dzisiaj (m)ój, (u)cznia i jego (k)olegi:

u - A długo pani nas będzie uczyć?

m - Do końca września.

u - A jak się pani nazywa? Jak ma pani na imię?

m - To nie jest temat lekcji, wróćcie do zadania.

k - Ty, ta z niemca też nie chciała powiedzieć...

:rotfl:
massacre
massacre
  14 Septembrie 2012
SailorMoon
SailorMoon: Niektórzy piszą, że jest to trochę mieszanka angielskiego z niemieckim.

Mi sie tak wydawalo przez pierwszy dzien pobytu. W ogole jak slyszalam szwedzki to wydawalo mi sie, ze jedno zdanie jest jednym dlugim slowem bez przerwy. Pozniej, gdy zaczelam sie uczyc, faktycznie ma wiele z jezykow germanskich, troche z angielskiego, ale im wiecej wiesz, tym wieksze dostrzegasz roznice i pozniej juz tak nie myslisz :)

massacre
massacre
  14 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: k - Ty, ta z niemca też nie chciała powiedzieć...

LOL
A nie powinnas sie przedstawic czy cos?

Kiniowska
Kiniowska
  14 Septembrie 2012
massacre
massacre: A nie powinnas sie przedstawic czy cos?

Przedstawiałam się na każdej lekcji z nową klasą, babka mnie "pezentowała", ale to gimnazjum, zazwyczaj robili co chcieli i nie dosłyszeli pewnie.
Kiniowska
Kiniowska
  14 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: pezentowała

prezentowała*
massacre
massacre
  14 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: ale to gimnazjum, zazwyczaj robili co chcieli i nie dosłyszeli pewnie.

Moja siostra i kuzynka ucza na pelnym etacie w gimnazjum, obie maja wyprany mozg. Wspolczuje przyszlosci i zycze silnej psychiki :D

Kiniowska
Kiniowska
  14 Septembrie 2012
massacre
massacre: Moja siostra i kuzynka ucza na pelnym etacie w gimnazjum, obie maja wyprany mozg. Wspolczuje przyszlosci i zycze silnej psychiki :D

Gimnazjum wybrałam tylko ze względu na nauczyciela opiekuna praktyk, 2. dzień tam jestem a już widzę jaka sieczka. ;)
styka51
styka51
  14 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Dialog dzisiaj (m)ój, (u)cznia i jego (k)olegi: u - A długo pani nas będzie uczyć? m - Do końca września. u - A jak się pani nazywa? Jak ma pani na imię? m - To nie jest temat lekcji, wróćcie do zadania. k - Ty, ta z niemca też nie chciała powiedzieć...

:D:D
Fajnie masz u mnie jest tak:
D: Babol, babol, babol!
Ja: Przynieś chusteczkę, to wydmuchamy nos!
D: (przyniósł) Ale on jest duży!
Ja: No choć i dmuchamy.
D: Ale on daleko, nie da się ...

:ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.