malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
kedi
kedi
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Cholercia, jestem jakims wyjatkiem

niestety nie jesteś.
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  14 Septembrie 2012

Ja kiedyś pracowałam u znajomej w dyskotece .. teraz by mi się taka robota przydała :mrgreen:

Babsy
Babsy
  14 Septembrie 2012
massacre
massacre: Nie denerwuj mnie :(

postaram sie ;) ale boje sie, ze dostaje odpieluszkowego zapalenia mozgu :zonk:
Biomechanical
Biomechanical
  14 Septembrie 2012
kedi
kedi: niestety nie jesteś.
OjejQ, dziekuje za uswiadomienie :ziober2:
kedi
kedi
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: OjejQ, dziekuje za uswiadomienie

proszę :rotfl:
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  14 Septembrie 2012

nie wiem kiedy będzie zimno ale chyba czas wyciągnąć futerko :zakochany:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: massacre:Zawsze wierze, bo nie widzę celu w tym by ktoś miał na ten temat kłamać :) o tym doktoracie to też była taka ironia

Nie zrozumiałam więc :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  14 Septembrie 2012
massacre
massacre: Nie zrozumiałam więc :)

przeciez jakbym robiła doktorat faktycznie to wszyscy byście o tym wiedzieli :D
kedi
kedi
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: przeciez jakbym robiła doktorat faktycznie to wszyscy byście o tym wiedzieli :D

aha. no to w takim razie ja też nie załapałam.
massacre
massacre
  14 Septembrie 2012
kedi
kedi: massacre: No jak chce się pracować w ciuszkach, to pracodawcy mogą sobie wymyślać warunki pod siebie, a nie pod pracownika, bo popyt na tego prace jest duży. Każda panna chciałaby czysta prace, lekka i przyjemna. Nie miałam dobrze, bo praca była ciężka. Przez studia większość zmian brałam w weekendy, zmiany po 12h. Tankowanie gazu zimą tez nie należało do przyjemnych i pachnących ;) Ale dzięki temu miałam lepsze siano. Po prostu każdy musi swoje własne priorytety wziąć pod uwagę, bo one u każdego mogą być inne. Miałam w dupie strojenie się, miałam w dupie weekendowe imprezy. Postawiłam na dobre zarobki, dobra umowę, elastyczne godziny pracy, skończenie studiów i tyle. Na wszystko przychodzi czas i uważam, ze na wszystko trzeba cieżko zapracować. Zwłaszcza jak się nie ma pleców czy bogatych rodziców, którzy zapewnia swoim dzieciom przyszłość :) dobrze , że umiałaś się ogarnąć. wszędzie pracodawcy ustalają warunki pod siebie, mam ten komfort że jeśli mam umowę o zlecenie to mogę jedynie ustawiać sobie godziny pracy. nie, nie każda panna chciałaby siedzieć i pachnieć i zarabiać przy tym hajs, ale wyobraź sobie, ze jest niesamowicie ciężko o robotę i bierze się co jest. poza tym nie należę do osob które boją się roboty, pracowałam swego czasu na kręgielni , gdzie też robiło się po nocach wśród pijanych frajerów, czasami trzeba było wejść pod maszynę itp i nikomu łaski nie robiłam.

Hej, doskonale wiem, ze nie łatwo o prace. Na BP dostałam prace po roku starań, wcześniej pracowałam na Shellu oczywiście na umowę zlecenie, marne grosze i cięcia z pensji przy każdej inwentaryzacji i zrywce.. Po prostu jestem osoba, która wierzy, ze jak się czegoś mocno pragnie to można to osiągnąć. W Anglii tak samo zaczynałam na minimalnej krajowej, gdyby nie ciężka praca, determinacja i ambicje dalej bym stała tam gdzie stałam.
Dla mnie po prostu nie ma rzeczy niemożliwych. Byłam w Polsce na macierzyńskim przez prawie pól roku, jakieś 2 lata temu. Niecały miesiąc zeszło mi znalezienie pracy, tak w Polsce, tak na umowę o prace. I tak jak mówisz, czasem trzeba przyjąć gorsza ofertę pracy, ale nie wolno się poddawać, trzeba zawsze walczyć o to, czego się chce.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: massacre:Yyyyy nie? Zawsze klasycznie wyglądam zD dobra dobra tylko tak mi, że kiedyś nie stroiłaś się bo miałaś to w tyłku :D ale teraz mozesz :D

Nie, po prostu kiedyś miałam inne priorytety :D

massacre
massacre
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja kiedyś pracowałam u znajomej w dyskotece .. teraz by mi się taka robota przydała

Ja pracowałam tu:
http://www.pachalondon.com/
ale spowaznialam xD

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  14 Septembrie 2012

o liska też mam zrobie sobie z niego czapke XDDDDDDDDDDDDDD

massacre
massacre
  14 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem kiedy będzie zimno ale chyba czas wyciągnąć futerko

Tu już takie jesienne powietrze, mimo ze w dzień 20 stopni, to rano tak koło 6,7 czuć zimno, ogrzewanie mam zawsze z rana włączone :(

kedi
kedi
  14 Septembrie 2012
massacre
massacre: Dla mnie po prostu nie ma rzeczy niemożliwych. Byłam w Polsce na macierzyńskim przez prawie pól roku, jakieś 2 lata temu. Niecały miesiąc zeszło mi znalezienie pracy, tak w Polsce, tak na umowę o prace. I tak jak mówisz, czasem trzeba przyjąć gorsza ofertę pracy, ale nie wolno się poddawać, trzeba zawsze walczyć o to, czego się chce.

oczywiście, determinacja jest najważniejsza. i jak już wspomniałaś- bez studiów ani rusz, chociaz to tylko papier, bo tak na prawdę liczy się to, czy ktoś jest zaradny i pozbierany.
fajnie, że Ci się ułożyło, widać cieżka praca i upór nie poszły na marne;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.