Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1417 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Hej, doskonale wiem, ze nie łatwo o prace. Na BP dostałam prace po roku starań, wcześniej pracowałam na Shellu oczywiście na umowę zlecenie, marne grosze i cięcia z pensji przy każdej inwentaryzacji i zrywce.. Po prostu jestem osoba, która wierzy, ze jak się czegoś mocno pragnie to można to osiągnąć. W Anglii tak samo zaczynałam na minimalnej krajowej, gdyby nie ciężka praca, determinacja i ambicje dalej bym stała tam gdzie stałam.
Dla mnie po prostu nie ma rzeczy niemożliwych. Byłam w Polsce na macierzyńskim przez prawie pól roku, jakieś 2 lata temu. Niecały miesiąc zeszło mi znalezienie pracy, tak w Polsce, tak na umowę o prace. I tak jak mówisz, czasem trzeba przyjąć gorsza ofertę pracy, ale nie wolno się poddawać, trzeba zawsze walczyć o to, czego się chce.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
oczywiście, determinacja jest najważniejsza. i jak już wspomniałaś- bez studiów ani rusz, chociaz to tylko papier, bo tak na prawdę liczy się to, czy ktoś jest zaradny i pozbierany.
fajnie, że Ci się ułożyło, widać cieżka praca i upór nie poszły na marne;)