malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  15 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dopiero jakos od zeszlych swiat polubil no i wlasnie jak na swieta dostal mnostwo czekolady to tak stala az wiekszosci sie data skonczyla i poszla do smieci. bo ja tez czekolady (z naprawde tylko kilkoma wyjatkami) nie znosze, moj facet tez nie przepada.

to chyba sa juz nasze przyzwyczajenia przenoszone na dzieci :) my czipsow nie lubimy, ja i moj facet na cos slodkiego po prostu musimy miec faze. u nas bardziej od czipsow jest popularna czekolada - mlody lubi np. mietowe aero i praktycznie wszystko z kinder (jajka z niespodzianka, te male batoniki). Z kolei nie ruszy polskich ciast. My z facetem mamy faze na taki wiesz typowo polski makowiec czy jablecznik... co Ty, nie tknie xD ale daj mu carrot cake ze Starbucksa - why not? :D po prostu smak mu sie wyrabia, ja to tak tlumacze :)
Konto usunięte
Konto usunięte: ale troche przesada zeby dziecko odciac od warzyw na poltora roku tylko dlatego, ze cos mu raz nie zasmakowalo.

Racja. Odciecie od tego, czego dziecko nie lubi w trakcie swojej jakies tam fazy to tylko poddanie sie i liczenie sie z tym, ze juz dziecko nigdy do tego nie wroci. Dla mnie glupota. Mimo, ze moj syn ma teraz takie fazy a nie inne nie powstrzymuje mnie od tego, by na jego talerz dalej dawac to, czego teraz nie lubi. A nuz, moze sie w koncu przekona. Wiem po sobie, dlugo brokul i szpinaku nie jadlam, a teraz? Moje ulubione warzywa :D

Konto usunięte
Konto usunięte: to trzeba zobaczyc z czasem :) moze przejdzie a jak nie to bedzie zyl na innych owocach/warzywach, jest tego do wyboru, do koloru :)

Dokladnie. Dlatego ja nie rezygnuje z podawania mu tego, czego teraz nie lubi - tak jak napisalam wyzej :)
Poza tym nie jest to moim jakims najwiekszym zmartwieniem, wiekszym jest to, ze czasem musze mu cos ugotowac osobno, bo licze sie z tym, ze nie tknie tego co my jemy. Przygotowuje zazwyczaj dwa talerze, jak naprawde nie chce to daje mu to, co wiem, ze zje. Ale to tylko dlatego, ze nie chce by glodny chodzil a w zmuszanie do jedzenia tez nie wierze, bo to tylko moze pogorszyc sytuacje.

Konto usunięte
Konto usunięte: czyli to nie do konca tak, ze calkiem nie lubi :D

No nie. Dlatego mysle, ze jest to po prostu taka faza u niego, poznaje smaki i wybiera, co mu bardziej pasuje. Nie ruszy lososia, ale z kolei tunczyka uwielbia. Wiec nie mam duzego powodu do zmartwienia, ze je tylko junk food :)
Konto usunięte
Konto usunięte: bo z pomidorami ma to samo, jak sa to wszama ile moze

to moj tak ma z ogorkami, w kazdej postacji o kazdej porze dnia. Swiezego, konserwowego, kiszonego... Na konserwowe mowi "noisy cucumber" bo strzelaja mu glosno w buzi jak gryzie xD
Ale to tak samo jak wyzej, kazda rodzina ma swoje przyzwyczajenia :) Byle z rozsadkiem ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Felka
Felka
  15 Octombrie 2012

W weeken mialam wesele i ku zdziwieniu sukienki z dlugim kuprem mialy 2-3 osoby :ninja: myslalam ze co 2 bedzie taka miala..

Adidasowa
Adidasowa
  15 Octombrie 2012
Abaddon
Abaddon: Dzia za radę ;>

Wzięłam pod uwagę, że JAKIEŚ masz, niższe, ale masz:x
No okej :ninja:
tysiac500100
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
wpis jest ukryty
Babsy
Babsy
  15 Octombrie 2012

forum zdycha, nawet o JasminoGosi nikt nie napisze? :lol:

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  15 Octombrie 2012

wszyscy umarli na łupież :D

Babsy
Babsy
  15 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: wszyscy umarli na łupież :D

czemu na lupiez ;)?
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  15 Octombrie 2012

no ja tak mówie zawsze ..., że umarło na łupież :D

:crylol:

CASANOVAzUCIECHOWA
CASANOVAzUCIECHOWA
  15 Octombrie 2012
Babsy
Babsy: nawet o JasminoGosi nikt nie napisze?

Jakiś czas temu zostało ustalone, że za każdy post o niej będzie ban, zgłosiłem już Twojego posta, tak więc czekaj na bana, którego dostaniesz kiedy zjawi się ta od oleju.
Adidasowa
Adidasowa
  15 Octombrie 2012

Ale się groźnie zrobiło;o

Babsy
Babsy
  15 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakiś czas temu zostało ustalone, że za każdy post o niej będzie ban, zgłosiłem już Twojego posta, tak więc czekaj na bana, którego dostaniesz kiedy zjawi się ta od oleju.

mnie przy tym ustalaniu nie bylo, a ban ktorego nie dostane mi zwisa^^. ciekawi mnie tylko, ktoz to "ta od oleju"?
CASANOVAzUCIECHOWA
CASANOVAzUCIECHOWA
  15 Octombrie 2012
Babsy
Babsy: mnie przy tym ustalaniu nie bylo

To trzeba było siedzieć na forum, a nie dzieci rodzić. xD
Babsy
Babsy: a ban ktorego nie dostane mi zwisa^^

Zakład ? Jak dostaniesz to podajesz mi facebooka SoDope. Umowa stoi ? :D
Babsy
Babsy: ktoz to "ta od oleju"?

No ta, co ma w nicku olej, bo podczas tych ustaleń została wybrana nową moderatorką i jeden z FP, który zajmuje się forum miał to załatwić, żeby dostała uprawnienia, bo jest tutaj najbardziej lubiana.
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  15 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: bo jest tutaj najbardziej lubiana.

czyli Sylvinka,Babsy,massacra, agoosiaaa, styka i ja są nowymi moderatorami

:D
pijana
pijana
  15 Octombrie 2012
Babsy
Babsy: ciekawi mnie tylko, ktoz to "ta od oleju"?

Marta - TylkoMnieNieOLEJ xD
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  15 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: czyli Sylvinka,Babsy,massacra, agoosiaaa, styka i ja są nowymi moderatorami

:rotfl:
mnie i Sylvinki wiekszosc chyba jednak bardziej nie lubi jak lubi xD

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.