Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1595 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
np. na razowy:
200g mąki pszennej
200g mąki razowej
1 lub 2 łyżeczki soli
2 łyżeczki suchych drożdży
20g miękkiego masła
400ml ciepłej wody
mieszasz suche składniki, dodajesz masło i wodę. wyrabiasz tak żeby było miękkie i się nie kleiło, możliwe, że będziesz musiała dodać mąki/wody bo szczerze mówiąc ja najczęściej jak robię chleb na drożdżach to jest 'na oko'. odstawiasz żeby podwoiło objętość, później znowu wyrabiasz, do formy i odstawiasz do podwojenia objętości. ja piekę w automacie, ale w piekarniku ok 230 stopni przez 15 minut i później do 20 minut w 190 stopniach.
możesz też dosypać jakiś ziaren czy innych fajnych dodatków.
ja wysypuję formę jakimiś nasionkami albo otrębami czy nawet suszonymi owocami. czasami kładę np liście botwiny czy co mi tam wpadnie w ręce.
mój mąż uwielbia chleb z boczkiem i różnymi takimi konkret dodatkami.
A ja po jedenastu godzinach pracy czuję się całkiem dobrze, już mnie nie bolą pięty ani nic, przyzwyczaiłam się do zapier**lu, aż niemożliwe
do wszystkiego podobno można przywyknąć...
ja jestem po dwóch dniach ( 12+11) na dodatek mam zakwasy po piątkowej siatkówce, więc marze o wolnym dniu, ale muszę wytrzymać do wtorku
@Pijana
Po prostu wyszła Twoja słaba kondycja, która teraz zaczęłaś trenować :D
@BlondSzatynka
Widziałam juz to zdjęcie na www.tojazoofil.pl
Tylko nie polajkowałam, bo nie lajkuje jak głupia xD
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail