malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
WilczeLyko
WilczeLyko
  4 Noiembrie 2012
massacre
massacre: Nadmanganian potasu to...? Bo ja chemie ostatnio miałam xxxx lat temu ;)

To środek bakteriobójczy, przyspieszający gojenie się ran, służy też do uzdatniania wody pitnej. Popularny "fiolet", pomagał na piekące krosty podczas ospy już dawno temu, moja mama smarowała mi rozpuszczonym proszkiem nadmanganianu potasu rany podczas ospy i nie mam nawet blizn, a wszystko szybko się goiło. Możesz też synka kąpać w późniejszej fazie choroby w lekkim roztworze nadmanganianu potasu - do wanny z wodą dosypujesz proszek by woda stała się różowawa - bardzo szybko wysusza te uporczywe ranki.
Bayje
Bayje
  4 Noiembrie 2012

jezu - studniówka .. kiedy to było ...
Pamiętam, że u mnie płaciłam za studniówka 230 zł za kiece chyba 200 zł.
Nie byłam u fryzjera ani u nikogo :P

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  4 Noiembrie 2012

@WilczeLyko
Ach, to ta fioletowa maść, trzeba było tak od razu :D
Pytałam sie o nią lekarki, ale powiedziała, że od lat juz tego nie dają na ospe. Zapisała jedynie jakiś syrop, który ma uśmierzyć swędzenie i bardzo rzadki Calamine Lotion. Wysusza doßć ładnie, najgorzej z buzią, strasznie mu wysypało, nawet wokół ust.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Adidasowa
Adidasowa
  4 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jezu - studniówka .. kiedy to było ... Pamiętam, że u mnie płaciłam za studniówka 230 zł za kiece chyba 200 zł. Nie byłam u fryzjera ani u nikogo :P

230 zł to mało ;O
massacre
massacre
  4 Noiembrie 2012

@Maryjka
To Ty mnie rozumiesz :D ja na dupie nie usiedze, bo mną trzęsie zaraz... Teraz leci trzeci tydzień, nie wiem jak z tą ospą, moze bedzie i czwarty...

A Glossybox spoko, jestem bardzo zadowolona :)
Teraz juz czekam na trzeci :)
W pierwszym były próbki Rodial, uwielbiam tą markę, był tez krem Vichy który normalnie używam wiec spoko :). W drugim z kolei miałam dwa produkty pełnych rozmiarów: lakier do paznokci Sally Hansen, akurat SH nie używam, są wg mnie słabe i szybko sie odpryskują, kolor też nie jest jakiś oszałamiający i Krem La Roche.
Póki co, za te £12 ciężko być rozczarowaną. Dużo daje tez to, że dostajesz co miesiąc tkj prezent niespodziankę, a my kobiety to lubimy :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  4 Noiembrie 2012

@Babsy
To ja nie wiem jak Ty to robisz, pracowałam normalnie w ciąży, mimo ze czasem zasypiałam przed komputerem półprzytomna to jak najdłużej walczyłem sama ze sobą przed siedzeniem w domu. W sumie łącznie z okresem popprodowym było z 9 miesięcy w domu.

WilczeLyko
WilczeLyko
  4 Noiembrie 2012
massacre
massacre: @WilczeLyko Ach, to ta fioletowa maść, trzeba było tak od razu :D Pytałam sie o nią lekarki, ale powiedziała, że od lat juz tego nie dają na ospe. Zapisała jedynie jakiś syrop, który ma uśmierzyć swędzenie i bardzo rzadki Calamine Lotion. Wysusza doßć ładnie, najgorzej z buzią, strasznie mu wysypało, nawet wokół ust.

No, ja to kupuję kilogramami :rotfl: ;D.
W UK pewnie leczenie wygląda inaczej, ale możesz jeszcze zapytać o dermatol (bizmutu galusan), na wysuszanie ran też jest świetny, grunt żeby małemu blizny nie pozostawały..
pijana
pijana
  4 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to tak jak ja w ogóle mam umowę w RE do końca listopada, i chyba podziękuję, klimat tam jest nie do zniesienia.

Ale lipa :and: U mnie w sumie coraz lepiej, no ale ta płaca... Muszę w końcu poroznosić ponownie CV.
Bayje
Bayje
  4 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: 230 zł to mało ;O

ja mieszkam w małym miescie ... i to było ponad 4 lat temu ... ceny się pozmieniały..
mmaryja
mmaryja
  4 Noiembrie 2012
massacre
massacre: Teraz leci trzeci tydzień, nie wiem jak z tą ospą, moze bedzie i czwarty...

dasz radę, jest mnóstwo rzeczy do robienia z dzieciakiem;)

kedi
kedi: dlatego podziwiam wszystkie mamuśki które samodzielnie wychowują swoje pociechy w domu przez kilka lat.

akurat co do tego to jest tylko kwestia organizacji. ja mam zamiar spędzać czas z dzieckiem i jednocześnie wykorzystywać go maksymalnie dla siebie.
dlatego kupię wózek do biegania, nosidełko do jazdy na nartach i tak dalej.
mmaryja
mmaryja
  4 Noiembrie 2012

czy tylko mnie ona przeraża?
jak ją widzę to autentycznie robi mi się niedobrze

Bayje
Bayje
  4 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: czy tylko mnie ona przeraża?

mnie w ogóle przeraża ta cała rodzinka ... :ninja:
mmaryja
mmaryja
  4 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mnie w ogóle przeraża ta cała rodzinka

rodzinka jak rodzinka. to jest jeszcze dziecko, a wygląda starzej i dojrzalej niż ja:and:
i już pomijam jej tuszę bo naprawdę nie mogę na to patrzeć.
szkoda, że profanują ciuchy które noszą:and: i jedyne słuszne szpilki też:and:
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  4 Noiembrie 2012

@massacre
Calamine jest dobry ale często niewystarczający
w aptekach w UK mozesz przepatrzyc Eurax lub Piriton

Adidasowa
Adidasowa
  4 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja mieszkam w małym miescie ... i to było ponad 4 lat temu ... ceny się pozmieniały..

No teraz 400 zł to minimum. Tzn. za parę. Bo za osobę to wiadomo wychodzi 200 zł.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.