Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 219 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
zawsze daje £5 tipa, nie zaokraglam bo zazwyczaj place za ta trasy, ktorymi jezdze najczesciej 10, 12 i 15

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
wg mnie lepiej nie dawac napiwkow, niz dawac ochlapy typu 20gr, 1gr albo wysypac miedziaki - jak widze takich w restauracji to rzal-pe-el
W restauracjach daje w zaleznosci od standardu obslugi, wiadomo, jak dlugo czekam i jestem obslugiwana przez jakies bezplciowe matolki to nie daje ani pena.
W zeszla sobote wyprawialismy mlodemu urodziny w restauracji, zostawilismy 20 funa, bo obsluga byla niesamowita

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
eee daj spokoj

a lokal juz mam zaklepany, cudny, wyremontowany, w centrum miasta, 46 m2 z 3 tys opuscil mi na 2,600... Ale co z tego przeciez nie beda pol roku czekac, jedynie mi zostaje nadzieja ze nikt go nie najmie do tej pory.

kwestia tego, czy szukasz czegos czy po prostu sledzisz recenzje na bierzaco i akurat Ci cos wpada w oko

bo jezeli to pierwsze to sie nie dziwie, tez by mi sie nie chcialo grzebac zeby cos znalezc co moze bedzie, a moze nie

no wiadomo, tak jak napisalam, najczesciej place 10 i 15 - i wyobraz sobie, ze do tylko w obrebie 1, max dwoch borough

z zachodu na wschod londynu, albo z polnocy na poludnie zaplacilabym chyba w tysiacach

Poza tym wg etykiety powinno sie zostawiac tipy procentowo, wiec bez sensu byloby w twoim przypadku dawac 5 funa

Angielski savior vivre z ok 15% tipem, pokazuje, ze zarowno nie dawanie tipa jak i zostawianie miedziakow w kwocie 30p za kolacje za 70 funa to nieporozumienie.
no wlasnie tak kojazylo mi sie ze powinno sie zostawiac napiwek 15 - 20% :)
zapomniałam już jak pachnie carmex.
w akcie desperacji kupiłam truskawkowy
+ sztyft natural lip stick z kamforą i mentolem z rossmanna.
o dziwo ma w necie bardzo przychylne opinie.
szef wpadl i nie zdazylam skomentowac

ehhh to lipa, ze trzeba czekac. Podziwiam, za odwage - ja sie do "szefowania" nie nadaje - wlasny biznes? o nie