malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tez tak macie, ze jak bierzecie taksowke to lyso wam nie zaokraglic rachunku do pelnego funta bo mi troche glupio jak biore taxi i wychodzi mi zazwyczaj 2.80 czy 3 funty zeby nie dac 4 itd

zawsze daje £5 tipa, nie zaokraglam bo zazwyczaj place za ta trasy, ktorymi jezdze najczesciej 10, 12 i 15 :ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja jestem sknerą i nigdy nie daję napiwków.

wg mnie lepiej nie dawac napiwkow, niz dawac ochlapy typu 20gr, 1gr albo wysypac miedziaki - jak widze takich w restauracji to rzal-pe-el
W restauracjach daje w zaleznosci od standardu obslugi, wiadomo, jak dlugo czekam i jestem obslugiwana przez jakies bezplciowe matolki to nie daje ani pena.
W zeszla sobote wyprawialismy mlodemu urodziny w restauracji, zostawilismy 20 funa, bo obsluga byla niesamowita :tak:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 'Otwieram się' w koncu Jutro jade do urzedu załatwiać papiery i starac sie o dofinansowanie z unii, zapytac jak to wszystko wyglada. I lokal w centrum ogladac. :-) Ale jednak nie otwieram salonu, cos zwiazane bezposrednio z, ale powiem, jak juz bedzie pewne. :-)

Trzymam kciuki :tak: :)

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  2 August 2011
massacre
massacre: Trzymam kciuki :)

eee daj spokoj :and: myslalam, ze to szybko idzie i juz w pazdzierniku chcialam sie otworzyc, a na kase czeka sie ok pol roku :wtf:
a lokal juz mam zaklepany, cudny, wyremontowany, w centrum miasta, 46 m2 z 3 tys opuscil mi na 2,600... Ale co z tego przeciez nie beda pol roku czekac, jedynie mi zostaje nadzieja ze nikt go nie najmie do tej pory. :and:
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 August 2011
massacre
massacre: zawsze daje £5 tipa, nie zaokraglam bo zazwyczaj place za ta trasy, ktorymi jezdze najczesciej 10, 12 i 15

Dla mnie troche krzywo dac piataka napiwku kiedy przejazdzka trwa 5 minut i sama w sobie kosztuje 3 funty :)
Na za malej wsi mieszkam :mrgreen:
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 August 2011
massacre
massacre: nie zrozum mnie zle, dla mnie na przyklad temat z recenzjami to tez dno - szukam recenzji gdzie indziej, nie tutaj - szukanie, strona po stronie jakiegos specyfiku jak dla mnie mija sie z celem i jest bezsensem

kwestia tego, czy szukasz czegos czy po prostu sledzisz recenzje na bierzaco i akurat Ci cos wpada w oko :mrgreen:
bo jezeli to pierwsze to sie nie dziwie, tez by mi sie nie chcialo grzebac zeby cos znalezc co moze bedzie, a moze nie :mrgreen:
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: bierzaco

:zonk:
wiem, wiem.
iFeelSoLost
iFeelSoLost
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiem, wiem.

też często myle ten wyraz :ziober2: jakoś mi bardziej pasuje bierząco niż bieżąco :lol:
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: też często myle ten wyraz jakoś mi bardziej pasuje bierząco niż bieżąco

nie wiem dlaczego myslalam o braniu czegos :rotfl:
massacre
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: eee daj spokoj myslalam, ze to szybko idzie i juz w pazdzierniku chcialam sie otworzyc, a na kase czeka sie ok pol roku a lokal juz mam zaklepany, cudny, wyremontowany, w centrum miasta, 46 m2 z 3 tys opuscil mi na 2,600... Ale co z tego przeciez nie beda pol roku czekac, jedynie mi zostaje nadzieja ze nikt go nie najmie do tej pory.

Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie troche krzywo dac piataka napiwku kiedy przejazdzka trwa 5 minut i sama w sobie kosztuje 3 funty :) Na za malej wsi mieszkam

no wiadomo, tak jak napisalam, najczesciej place 10 i 15 - i wyobraz sobie, ze do tylko w obrebie 1, max dwoch borough :rotfl:
z zachodu na wschod londynu, albo z polnocy na poludnie zaplacilabym chyba w tysiacach :rotfl:
Poza tym wg etykiety powinno sie zostawiac tipy procentowo, wiec bez sensu byloby w twoim przypadku dawac 5 funa :lol: w UK zazwyczaj powinno sie zostawiac 12.5-15%; w USA 20%. Przewodniki turystyczne po Polsce proponuja zostawiac 10% :ziober2:
Angielski savior vivre z ok 15% tipem, pokazuje, ze zarowno nie dawanie tipa jak i zostawianie miedziakow w kwocie 30p za kolacje za 70 funa to nieporozumienie.

agoosiaaa
agoosiaaa
  2 August 2011
massacre
massacre: no wiadomo, tak jak napisalam, najczesciej place 10 i 15 - i wyobraz sobie, ze do tylko w obrebie 1, max dwoch borough z zachodu na wschod londynu, albo z polnocy na poludnie zaplacilabym chyba w tysiacach Poza tym wg etykiety powinno sie zostawiac tipy procentowo, wiec bez sensu byloby w twoim przypadku dawac 5 funa w UK zazwyczaj powinno sie zostawiac 12.5-15%; w USA 20%. Przewodniki turystyczne po Polsce proponuja zostawiac 10% Angielski savior vivre z ok 15% tipem, pokazuje, ze zarowno nie dawanie tipa jak i zostawianie miedziakow w kwocie 30p za kolacje za 70 funa to nieporozumienie.

no wlasnie tak kojazylo mi sie ze powinno sie zostawiac napiwek 15 - 20% :)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 August 2011

zapomniałam już jak pachnie carmex.
w akcie desperacji kupiłam truskawkowy
+ sztyft natural lip stick z kamforą i mentolem z rossmanna.
o dziwo ma w necie bardzo przychylne opinie.

iFeelSoLost
iFeelSoLost
  2 August 2011

w PL to wszystko jest takie masakryczne :and:
ja nie wiem.

massacre
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiem, wiem.

chlasnij sie teraz za kare :crylol:

massacre
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: eee daj spokoj myslalam, ze to szybko idzie i juz w pazdzierniku chcialam sie otworzyc, a na kase czeka sie ok pol roku a lokal juz mam zaklepany, cudny, wyremontowany, w centrum miasta, 46 m2 z 3 tys opuscil mi na 2,600... Ale co z tego przeciez nie beda pol roku czekac, jedynie mi zostaje nadzieja ze nikt go nie najmie do tej pory.

szef wpadl i nie zdazylam skomentowac :lol:
ehhh to lipa, ze trzeba czekac. Podziwiam, za odwage - ja sie do "szefowania" nie nadaje - wlasny biznes? o nie :nie: osiwialabym :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.