malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: patrzylam sie na jedna z agencji u mnie i pisalo ze na kazde mieszkanie, na ktore sie sklada papierwy placi sie 80 funtow (96 z vat).

standardowo

Konto usunięte
Konto usunięte: 400 funtow to przegiecie, kto by sie na to dal nabrac

sa debile, ktorzy placa :tak:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: WYNAGRODZENIE W WYSOKOSCI JEDNOKROTNEGO CZYNSZU NAJMU POWIEKSZONEGO O PODATEK VAT 23% JEDNAK NIE MNIEJ NIZ 861 ZL BRUTTO

czy nie przypadkiem te 861 w takim razie skoro Ci mniej wychodzi? ;)
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: czy nie przypadkiem te 861 w takim razie skoro Ci mniej wychodzi? ;)

wychodzi jej 2600 + 23% (czy iles tam) wiec jednak wiecej wychodzi :)
a przynajmniej ja to tak rozumiem :woot:
massacre
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: czy nie przypadkiem te 861 w takim razie skoro Ci mniej wychodzi? ;)

gdzie jej mniej wychodzi? :woot:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a przynajmniej ja to tak rozumiem

massacre
massacre: gdzie jej mniej wychodzi?

no z tego jednoznacznie nie wynika czy 'nie mniej' ma dotyczyć całości, czy samej kwoty podatku :woot:
massacre
massacre
  2 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no z tego jednoznacznie nie wynika czy 'nie mniej' ma dotyczyć całości, czy samej kwoty podatku

Wynika BARDZO jednoznacznie:

Konto usunięte
Konto usunięte: WYNAGRODZENIE W WYSOKOSCI JEDNOKROTNEGO CZYNSZU NAJMU POWIEKSZONEGO O PODATEK VAT 23% JEDNAK NIE MNIEJ NIZ 861 ZL BRUTTO

Brutto jest kwota netto powiekszona o podatek, wiec nie ma mowy, ze chodzi tutaj o SAM PODATEK, ktory jest jedynie CZESCIA tej kwoty nazywanej BRUTTO :)

iFeelSoLost
iFeelSoLost
  2 August 2011
Konto usunięte

nie, te nie mniej dotyczy sie tego jakby np wynajmowali lokal za 100 zl, 100+ 23 zl (vat) to jest 123 zł i wtedy musza dac najmniej 861 :-) to takie zabezpieczenie aby na tym nie stracic
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 August 2011
massacre
massacre: Brutto jest kwota netto powiekszona o podatek, wiec nie ma mowy, ze chodzi tutaj o SAM PODATEK, ktory jest jedynie CZESCIA tej kwoty nazywanej BRUTTO :)

Nie musisz mi tłumaczyć co znaczy brutto, bo to dzieci wiedzą, bez przesady,
po prostu nie zwróciłam na to uwagi.

Konto usunięte
Konto usunięte: nie, te nie mniej dotyczy sie tego jakby np wynajmowali lokal za 100 zl, 100+ 23 zl (vat) to jest 123 zł i wtedy musza dac najmniej 861 :-) to takie zabezpieczenie aby na tym nie stracic

wiem wiem już, nie doczytałam, mój błąd
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  3 August 2011

Załamuje mnie WP :crylol

Nareszcie koniec jesiennej pogody. Przez przynajmniej najbliższe dwa dni będziemy mogli cieszyć się latem.

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  3 August 2011

Mam ochotę na :zakochany:

http://www.klubpomarancza.pl/index_strona.php?miasto=katowice

massacre
massacre
  3 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie musisz mi tłumaczyć co znaczy brutto, bo to dzieci wiedzą

nie, wiele osob nie wie :) byc moze gdybym nie wytlumaczyla, dalej bys nie widziala swojego bledu :)
Konto usunięte
Konto usunięte: po prostu nie zwróciłam na to uwagi.

taaa jasne :rotfl: kazde dziecko przeciez wie co to brutto i kazde dziecko umie czytac ze zrozumieniem :crylol:

massacre
massacre
  3 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam ochotę na http://www.klubpomarancza.pl/index_strona.php?miasto=katowice

fajnie wyglada, to jakas imprezownia umc umc umc?
moj ulubiony klub, jak jeszcze imprezowalam :)

agoosiaaa
agoosiaaa
  3 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiem wiem już, nie doczytałam, mój błąd

nie przyznawaj sie, bo niektorzy musza sie podjarac tlumaczeniem :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Załamuje mnie WP :crylol Nareszcie koniec jesiennej pogody. Przez przynajmniej najbliższe dwa dni będziemy mogli cieszyć się latem.

:facepalm:
no to w cholere dlugo bedzie tej fajnej pogody :rotfl:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  3 August 2011
massacre
massacre: taaa jasne

No tak, siedzisz w mojej głowie, wybacz :))

Konto usunięte
Konto usunięte: nie przyznawaj sie, bo niektorzy musza sie podjarac tlumaczeniem :D

Na to wygląda :D Pewnie siedzę w piwnicy z dostępem do komputera, niczego mnie nie nauczyli i nigdy nie pracowałam :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: no to w cholere dlugo bedzie tej fajnej pogody

Aż nie wiem czy starczy mi pomysłów na wykorzystanie tak wielu słonecznych dni :crylol:
agoosiaaa
agoosiaaa
  3 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Na to wygląda :D Pewnie siedzę w piwnicy z dostępem do komputera, niczego mnie nie nauczyli i nigdy nie pracowałam

:rotfl: i rozmawiasz tylko z kotem :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Aż nie wiem czy starczy mi pomysłów na wykorzystanie tak wielu słonecznych dni

:crylol:
wez, u mnie tez masakra - na dworze upal, parno i cholernie brzydko, pochmurno, zero slonca + pada od czasu do czasu :facepalm:
wychodze z domu na chwile i od razu musze wskakiwac pod prysznic, masakra.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.