malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  23 Decembrie 2011
massacre
massacre: Nie uzywam oleju :D

Chodziło mi o oliwę z oliwek :>

massacre
massacre: Teriyaki w ogole mi jakos do lososia nie pasuje

Ciekawe połączenie,aczkolwiek tak jak mówię, co kto lubi.

massacre
massacre: Musztarda wydaje mi sie za ciezka - chyba ze z w malych ilosciach.

Musztarda owszem w małych ilościach i najlepiej lekko słodkawa - kremska.

massacre
massacre: Marynaty uzywam do "ciezkich" mies takich jak wieprzowina czy cielecina.

Ja również,aczkolwiek gdybym miał wybór pomiędzy rybą na 'lekko' a rybą zamarynowaną to wybrałbym tą drugą z tego względu,że właśnie nie przepadam za taką 'leciutko' przygotowaną rybą.

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem, jak dla mnie 90% ludzi robi marynatę zabijającą nawet zapach więc o smaku nawet nie chcę myśleć.

Tak jak mówię zależy to od doboru składników. Ja tam wielkim kucharzem nie jestem, gotuję bo lubię, tak jak mi smakuje.
styka51
styka51
  23 Decembrie 2011

Dziś się pokłóciłam z najgorszą sprzedawczynią kwiatów. Jakie chamskie babsko, to szok :ninja:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  23 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: takiego łososia też znam

Chyba Ci sie nie zacytowalo, bo nie wiem o ktorego Ci chodzi :)

Konto usunięte
Konto usunięte: jedyne mięso jakie jem to raki i to tylko w sezonie wiosenno-wczesnoletnim.

Raki sa pyszne ^^ Zwlaszcza lobstery. Jadam je tylko w Belgii xD W Anglii najbardziej popularne sa Crayfish, ktorymi tez nie pogardze, ale miesko z lobstera mmmmm ^^

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem, jak dla mnie 90% ludzi robi marynatę zabijającą nawet zapach więc o smaku nawet nie chcę myśleć.

To jest problem marynaty. Ludzie mysla, ze jak wrzuca duzo i wszystkiego to bedzie super.
Ja stosuje marynaty tylko i wylacznie po to, by zmiekczyc mieso i nadac im aromat i podkreslic smak zamiast go zabijac.
Marynaty wg mnie nie powinny miec zbyt duzo skladnikow, jedna z moich ulubionych jest jogurt naturalny z mlekiem albo smietana kokosowa, curry i orzechami - najczesciej biore migdaly - pycha :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  23 Decembrie 2011
styka51
styka51: Dziś się pokłóciłam z najgorszą sprzedawczynią kwiatów. Jakie chamskie babsko, to szok

O co poszło ? Też rozwaliłaś stoisko jak ja wczoraj ?:crylol:
massacre
massacre
  23 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Musztarda owszem w małych ilościach i najlepiej lekko słodkawa - kremska.

Zalezy jakie sa inne skladniki. Jak laczysz z miodem, to musztarda nie powinna byc slodkawa, bo marynata bedzie wtedy mdla. Poeksperymentuj sobie i polacz miod z lyzeczka (doslownie jedna lyzeczka) musztardy gruboziarnistej ;)
styka51
styka51: Dziś się pokłóciłam z najgorszą sprzedawczynią kwiatów. Jakie chamskie babsko, to szok

cos widze okres swiateczny negatywnie wplywa na nastroje ekspiedentek :lol:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  23 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: O co poszło ? Też rozwaliłaś stoisko jak ja wczoraj ?

massacre
massacre: cos widze okres swiateczny negatywnie wplywa na nastroje ekspiedentek

Wchodzę z babcią do kwiaciarni z zamiarem kupna storczyka. Dzień dobry, dobry. Wybieramy i moja babcia potulnie pyta się : A granatowe to są barwione czy nie?
Sprzedawczyni/właścicielka: A co pani za głupoty gada! Jakie barwione!? Przecież ja chyba lepiej wiem, a tu przychodzi babsko i będzie mnie pouczać! Ja 35 lat w tym siedze! Ja się znam. Co za głupoty pani mówi!? Jakie barwione. Kto to widział takie pierdoły rozpowiadać?!
Ja: Przepraszam bardzo, przychodzę z babcią do sklepu, babcia się kulturalnie pyta, a pani za przeproszeniem z ryjem na nią. Kto to widział!
Ekspedientka: Ja mam ryj?
Ja: Za przeproszeniem... przychodzi klient, chce coś kupić, pyta się kulturalnie a pani się nadziera na pół sklepu. Święta idą, trochę łagodności by się przydało.
Ekspedientka: To jak to miałam gówniaro powiedzieć?
Ja: Nie żadna gówniara. Pani jak już. Ja się nie dziwie, że u pani w sklepie wiecznie pustki. Jest pani chamska, a pani czarne brwi pogarszają sprawę. Babciu jak chcesz, to kupuj, ja idę.
Ekspedientka; To idz.

I wyszłam, a babcia za mną.
massacre
massacre
  23 Decembrie 2011
styka51
styka51: I wyszłam, a babcia za mną.

i dobrze suce...

mirra20
mirra20
  23 Decembrie 2011

Jako osoba pracująca w handlu pragnę powiedzieć, że niektórzy klienci też potrafią być lekko mówią irytujący.

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  23 Decembrie 2011
massacre
massacre: Poeksperymentuj sobie i polacz miod z lyzeczka (doslownie jedna lyzeczka) musztardy gruboziarnistej ;)

Pewnie chodzi Ci o Dijon ale właśnie dla mnie odpada ze względu na gorczycę.
Marynata nie wychodzi mi mdła z tego względu,że wszystkie składniki są dodane dosłownie w małych ilościach,a wszystko 'scala' ząbek wyciśniętego czosnku.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jako osoba pracująca w handlu pragnę powiedzieć, że niektórzy klienci też potrafią być lekko mówią irytujący.

Ale jako osoba pracująca w handlu powinnaś wiedzieć też,że nasz klient nasz pan :p Tutaj w przypadku pani z kwiaciarni kłania się taki przedmiot jak kultura zawodu :)
mirra20
mirra20
  23 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale jako osoba pracująca w handlu powinnaś wiedzieć też,że nasz klient nasz pan :p Tutaj w przypadku pani z kwiaciarni kłania się taki przedmiot jak kultura zawodu :)

nawet klientowi nie pozwolę się obrażać za żadne pieniądze, a kulturę powinien mieć każdy jako człowiek nie ważne czy jest klientem czy ekspedientką, więc dla mnie wyżej opisane sytuacje świadczą tylko o tym, że te osoby po prostu tej kultury nie mają nie jako pracownik ale jako człowiek
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  23 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nawet klientowi nie pozwolę się obrażać za żadne pieniądze, a kulturę powinien mieć każdy jako człowiek nie ważne czy jest klientem czy ekspedientką, więc dla mnie wyżej opisane sytuacje świadczą tylko o tym, że te osoby po prostu tej kultury nie mają nie jako pracownik ale jako człowiek

No wiadomo,jeśli ktoś kogoś obraża,to jest z kulturą na bakier.
mmaryjka
mmaryjka
  23 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: niektórzy klienci też potrafią być lekko mówią irytujący.

nigdy nie pracowałam w sklepie, ale jako klient i obserwator uważam, że niektórym ludziom - klientom należy się zwyczajne walnięcie w mordę.
co ciekawsze, kłócą się i drą mordy głównie ci ludzie którzy kupili mało i tanio.
mirra20
mirra20
  23 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nigdy nie pracowałam w sklepie, ale jako klient i obserwator uważam, że niektórym ludziom - klientom należy się zwyczajne walnięcie w mordę. co ciekawsze, kłócą się i drą mordy głównie ci ludzie którzy kupili mało i tanio.

słuszna uwaga, czasami aż ręce świerzbią, ale cóż najbardziej z tego co zauważyłam denerwuje takie osoby uśmiech i bycie baaaaaaardzo miłym
styka51
styka51
  23 Decembrie 2011

A i chcę dopowiedzieć, że poszłam z babcią do kolejnej kwiaciarni, babcia zapytała o to barwienie storczyków i babka potrafiła spokojnie wytłumaczyć. Kupiłyśmy 3 kwiatki, złożyłyśmy życzenia i z uśmiechem na twarzy wyszłyśmy ze sklepu.

madzia2143
madzia2143
  23 Decembrie 2011
styka51
styka51: Jest pani chamska, a pani czarne brwi pogarszają sprawę

:crylol: :crylol: :crylol:
dobrze jej !
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.