malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
pijana
pijana
  23 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: co ciekawsze, kłócą się i drą mordy głównie ci ludzie którzy kupili mało i tanio.

Dokładnie. Bardzo często jadam w restauracji i w sumie to za każdym razem widuję inne osoby, ale jak ktoś wyskakuje z ryjem do kelnera to już wiem, że on na 99% stałym bywalcem nie jest. Tego ma nie być, tego za mało, za wolno, niedobre, srakie, owakie :zonk: Raz na rok do knajpy wyjdzie to chciałby być traktowany jak cesarz.
Konto usunięte
Konto usunięte: ChuckNorris1991

Kiedyś wypieprzyłam regał z odświeżaczami powietrza, na szczęście były plastikowe. Regał w sumie też i troszkę się połamał, ale z ojcem pozbieraliśmy i jakoś to stało. A dotknęłam no dosłownie koniuszkiem wózka :zonk: Naustawiają tego milion, według mnie wszystko powinno być na normalnych regałach, bo jak poustawiają dodatkowe to tak jak pisałeś - przejść się nie da :/
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  24 Decembrie 2011
styka51
styka51: babcia zapytała o to barwienie storczyków i babka potrafiła spokojnie wytłumaczyć

Nie ma sensu brać granatowych i niebieskich storczyków.
Owszem, cieszą oko, ale tylko przez okres pierwszego kwitnięcia. Najczęściej są też dwukrotnie droższe - ostatnio w OBI były po 139 pln. Barwnik, czy jakiś atrament wstrzykują w młode pędy (na łodydze widać dziurę po zastrzyku), kiedy przekwitnie, a Ty nie będziesz go dalej nakłuwać - będzie kwitł na biało, o ile nie zemrze mu się.

Z dwa lata temu kupiłam mamie na imieniny, wyglądał zjawiskowo, ale na raz :

Teraz się wycwanili, zobaczyli, ze jest branie, to oprócz zwykłych phalaenopsisów i dendrobium barwią.
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  24 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Kiedyś wypieprzyłam regał z odświeżaczami powietrza, na szczęście były plastikowe. Regał w sumie też i troszkę się połamał, ale z ojcem pozbieraliśmy i jakoś to stało. A dotknęłam no dosłownie koniuszkiem wózka Naustawiają tego milion, według mnie wszystko powinno być na normalnych regałach, bo jak poustawiają dodatkowe to tak jak pisałeś - przejść się nie da :/

Nie mają ludzie wyobraźni po prostu. Naustawiają na jakichś pseudo regałach takich towarów, które powinny stać na solidnych półkach, do tego jeszcze w takich miejscach gdzie ciężko się we 2 osoby przecisnąć,a potem mają pretensje do człowieka. Jeszcze okres przedświąteczny, dużo ludzi w sklepie,tłok, każdemu się spieszy, więc o taki 'wypadek' nie trudno było. Teraz żałuje,że nie dogadałem jakoś tej kierowniczce.
styka51
styka51
  24 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie ma sensu brać granatowych i niebieskich storczyków. Owszem, cieszą oko, ale tylko przez okres pierwszego kwitnięcia. Najczęściej są też dwukrotnie droższe - ostatnio w OBI były po 139 pln. Barwnik, czy jakiś atrament wstrzykują w młode pędy (na łodydze widać dziurę po zastrzyku), kiedy przekwitnie, a Ty nie będziesz go dalej nakłuwać - będzie kwitł na biało, o ile nie zemrze mu się.

No czyli babcia miała rację, że się zapytała... A tu takie wredne babsko :ninja:

Granatowych i fioletowych nie kupować - Sylwia zapamiętaj!
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  24 Decembrie 2011
styka51
styka51: No czyli babcia miała rację, że się zapytała... A tu takie wredne babsko

Pewnie, ze babcia miała racje, widać tamta kobieta agresywnie spanikowała, że się wyda :ziober2:
Adidasowa
Adidasowa
  24 Decembrie 2011

Właśnie miałam mamie na urodziny kupowac niebieskiego storczyka, bo wyglądał pięknie. Ale dzięki za ostrzeżenie :mrgreen:

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  24 Decembrie 2011

U mnie w końcu pierwszy raz dendrobium zakwitło samodzielnie i trzy pączki się rozwinęły :zakochany:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  24 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Pewnie chodzi Ci o Dijon

Dijon nie musi byc gruboziarnista. Dijon uzywam "gladka"
O taka mi chodzi:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  24 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dokładnie. Bardzo często jadam w restauracji i w sumie to za każdym razem widuję inne osoby, ale jak ktoś wyskakuje z ryjem do kelnera to już wiem, że on na 99% stałym bywalcem nie jest. Tego ma nie być, tego za mało, za wolno, niedobre, srakie, owakie Raz na rok do knajpy wyjdzie to chciałby być traktowany jak cesarz

Wiem o co cho... Ale my jako stali bywalcy z kolei nie mamy sie o co rzucac, zawsze dostajemy to co najlepsze.. jako stali bywalcy restauracji :rotfl:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  25 Decembrie 2011
massacre
massacre: O taka mi chodzi:

I to jest niby ta gładka ? :o
massacre
massacre
  25 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: I to jest niby ta gładka ? :o

Nie. O taka mi chodzilo, gdy pisalam o gruboziarnistej.

Dijon uzywam gladka:

Moj facet uwielbia roznego rodzaju musztardy, wiec na nich sie akurat troszke znam :D

I z tego co wiem to Dijon nalezy do gladkich, lagodniejszych musztard, bo jest z vinegar. Jednak oryginalna Dijon ma za skladnik biale lub czerwone wino, nie vinegar.
Gruboziarnista musztarda to zupelnie inny gatunek musztardy, wiec chyba ci sie cos pomylilo ;)

sylwik
sylwik
  26 Decembrie 2011

kiedy zaczynaja sie wyprzedaze w polskich cantrach handlowych? jakos tuz po swietach czy w styczniu?

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  26 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: kiedy zaczynaja sie wyprzedaze w polskich cantrach handlowych? jakos tuz po swietach czy w styczniu?

W wielu sklepach niby już są.
justCax
justCax
  26 Decembrie 2011

szukam prostownicy, najlepiej remingtona i najlepiej z szerokimi płytkami, na co mam zwrócić uwagę? która najlepsza?
miałam remingtona s1031 (chyba) ale czas zrobił swoje, płytki sie starły, byłam bardzo zadowolona, doradzono mi ją tutaj. teraz chcę coś lepszego, do 200zł.

massacre
massacre
  26 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: W wielu sklepach niby już są.

W UK zaczely sie dzisiaj. Dlatego nigdzie z domu nie wychodze :ziober2:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.