Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 719 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
w lidlu są.
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_12726.htm
tylko inne opakowania sa u mnie.
5 zl
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Tomasz nie spisz?
Jak truskawki?
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Jeśli już daje się komuś życie to się go nie odbiera. Aborcja to zabójstwo bez względu na to, że ludzie mówią, że płód to nie dziecko. Płód to jest dziecko, nie ważne jak niewygodne jest to stwierdzenie dla zwolenników aborcji. To tak jakby zabić kilkuletnie dziecko, bo łatwiej jednak będzie bez niego.
Dla jednych moralne jest to, dla drugich tamto...
a ja cierpie na bezsennosc.
odpoczywasz po silce?
zimowe truskawki sa dobre, ale latem lepiej smakuje :D
pieknie powiedziane
zgadzam sie, dlatego tez napisalam, ze dla mnie aborcja to pojscie na latwizne.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
ja tez ostatnio :)
po wszystkim, grzeje sie pod koldra przed mrozem ;p
mi wlasnie latem srednio, moze dlatego ze trafiam na takie ciapowate, tu dostalem fajne twarde soczyste truskawki ze nic nie pobrudzilem wokol:)
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
to sie raczej bierze z tego, ze w uk majac dzieci i nie pracujac dostaje sie tyle kasy w zasilkach. latwiej zrobic dziecko niz pracowac^^
no wlasnie to jest minus. kiedys ogladalam statystyki co do aborcji chyba wlasnie z uk, skoro sa takie, ktore potrafia miec na koncie np 6 aborcji przed 20tka... ale to przypadki ekstremalne. zawsze sie takie rzeczy zdarzaja, co nie zmienia faktu, ze pozwoli to uniknac wielu zlych sytuacji.
uwazam, ze seks jest dla ludzi. patrzac z Twojego punktu widzenia powinnam pozostac dziewica do 30tki

to troche nie tak jak z paleniem czy cpaniem. trudno porownac rzeczy destrukcyjne dla zrowia ze wspolzyciem, ktore jest przeciez rzecza zupelnie naturalna. trudno sobie wyobrazic wieloletni zwiazek bez seksu. zycie bez seksu?
oczywiscie ludzie ktorzy nie chca dziecka sie zabezpieczaja. nie zawsze zadziala. nie kazdy moze pozwolic sobie na urodzenie. nie kazdy chce miec jakiekolwiek dziecko. nie teraz, nie z tym partnerem?
konsekwencje dzialan, oczywiscie. ale dziecko to jednak ogromna konsekwencja, rzeczy zupelnie naturalnej:)
no coz, jakbym musiala wybrac miedzy dzieckiem a smiercia

hm, dobre to w przypadku rodzin patologicznych.
ale z drugiej strony wywoluje to na pewno histerie, w stylu matka rozstala sie z ojcem, nie chce go widywac, no to powiedzmy ze jest pedofilem - bedzie spokoj!
nie ogarniam tego w dzisiejszym spoleczenstwie.
te dzieci sa zamykane w klatce. nie moga sie pobrudzic, bawic na dworze same - bo pedofile. przeciez tych wszystkich alergii, slabych dzieci itp nie bylo te 20-30 lat temu.
i takie cierpią najbardziej.
bo osoby które się zabezpieczają jasno i wyraźnie robią to aby dzieci NIE mieć. wtedy pojawia się sztab osób PROLIFE które nie dadzą mi pracy kiedy przerwę studia, nie nakarmią mnie ani dziecka, ale chętnie zadecydują o mojej macicy i reszcie mojego życia oraz o życiu dziecka z matką która go nie kocha.
wszystkie skrzywdzone dzieci powinny wiedzieć, że ci ludzie walczyli o ich szczęście, a następnie wypieli się do nich dupą.