malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  4 Februarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: w zwykłych sklepach jest to w sprzedaży czy tylko internet? ;)

w lidlu są.
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_12726.htm
tylko inne opakowania sa u mnie.
5 zl

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  4 Februarie 2012
massacre
massacre: Czyli uwazasz, ze inny poglad w temacie jest nienormalny? Tu sie nie zgadzam. Mam swoj poglad, ale nie moge miec pewnosci, ze jest on jedynym prawidlowym.

Normalne = zdrowe.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  4 Februarie 2012

Tomasz nie spisz?
Jak truskawki? :ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  4 Februarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Normalne = zdrowe.

Wiem co oznacza slowo normalne, nie musisz mi tlumaczyc ;)
Nijak mi pasuje do tej sytuacji.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  4 Februarie 2012
massacre
massacre: Nijak mi pasuje do tej sytuacji.

Moralnie masz dobre podejście do tego tematu,tak lepiej?
Moralnie, prawnie, na pewno jest jeszcze wiele innych aspektów,ale nie czas i pora teraz wymieniać.
Prinz
Prinz
  4 Februarie 2012
massacre
massacre: Tomasz nie spisz?

nie spie, odpoczywam :rotfl:

massacre
massacre: Jak truskawki?

tylko 250g bylo, jutro lece po nowe :D

dont0say0anything
dont0say0anything
  4 Februarie 2012

Jeśli już daje się komuś życie to się go nie odbiera. Aborcja to zabójstwo bez względu na to, że ludzie mówią, że płód to nie dziecko. Płód to jest dziecko, nie ważne jak niewygodne jest to stwierdzenie dla zwolenników aborcji. To tak jakby zabić kilkuletnie dziecko, bo łatwiej jednak będzie bez niego.

massacre
massacre
  4 Februarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Moralnie masz dobre podejście do tego tematu,tak lepiej?

Dla jednych moralne jest to, dla drugich tamto...

Prinz
Prinz: nie spie, odpoczywam

a ja cierpie na bezsennosc.
odpoczywasz po silce?

Prinz
Prinz: tylko 250g bylo, jutro lece po nowe :D

zimowe truskawki sa dobre, ale latem lepiej smakuje :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli już daje się komuś życie to się go nie odbiera.

pieknie powiedziane

Konto usunięte
Konto usunięte: Aborcja to zabójstwo bez względu na to, że ludzie mówią, że płód to nie dziecko. Płód to jest dziecko, nie ważne jak niewygodne jest to stwierdzenie dla zwolenników aborcji. To tak jakby zabić kilkuletnie dziecko, bo łatwiej jednak będzie bez niego.

zgadzam sie, dlatego tez napisalam, ze dla mnie aborcja to pojscie na latwizne.

Prinz
Prinz
  4 Februarie 2012
massacre
massacre: a ja cierpie na bezsennosc.

ja tez ostatnio :)

massacre
massacre: odpoczywasz po silce?

po wszystkim, grzeje sie pod koldra przed mrozem ;p

massacre
massacre: zimowe truskawki sa dobre, ale latem lepiej smakuje :D

mi wlasnie latem srednio, moze dlatego ze trafiam na takie ciapowate, tu dostalem fajne twarde soczyste truskawki ze nic nie pobrudzilem wokol:)

massacre
massacre
  4 Februarie 2012
Prinz
Prinz: dostalem fajne twarde soczyste truskawki ze nic nie pobrudzilem wokol:)

ciamajda brudzi sie truskawkamy :jezyk2:
zimowe u nas sa bez smaku, ciezko dobre trafic

massacre
massacre
  4 Februarie 2012
Prinz
Prinz: ja tez ostatnio :)

ide sie polozyc
:bye:

pijana
pijana
  4 Februarie 2012
Prinz
Prinz: grzeje sie pod koldra

Prinz
Prinz: fajne

Prinz
Prinz: twarde

Prinz
Prinz: soczyste

Zgłaszam to do operatorów tego forum ! Tego już za wiele ! :crylol:
massacre
massacre: ciamajda brudzi sie truskawkamy

Ciamajda pewnie tak, on napisał, że się NIE ubrudził xD
massacre
massacre
  5 Februarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: on napisał, że się NIE ubrudził xD

wyjatkowo sie nie ubrudzil - czytaj uwaznie :pavarotti:
latem non stop lazi upaplany

sylwik
sylwik
  5 Februarie 2012
massacre
massacre: niekoniecznie to sie przeklada w praktyce. Wielka Brytania zajmuje pierwsze miejsce wsrod krajow europejskich jesli chodzi o odsetek mlodocianych matek - mimo, iz aborcja jest dozwolona w pierwszych 24 tygodniach ciazy.

to sie raczej bierze z tego, ze w uk majac dzieci i nie pracujac dostaje sie tyle kasy w zasilkach. latwiej zrobic dziecko niz pracowac^^

Konto usunięte
Konto usunięte: co raz więcej młodych dziewczyn zachodziłoby w ciążę i bezkarnie mogłyby ją usuwać i dalej się 'bawić'.

no wlasnie to jest minus. kiedys ogladalam statystyki co do aborcji chyba wlasnie z uk, skoro sa takie, ktore potrafia miec na koncie np 6 aborcji przed 20tka... ale to przypadki ekstremalne. zawsze sie takie rzeczy zdarzaja, co nie zmienia faktu, ze pozwoli to uniknac wielu zlych sytuacji.

massacre
massacre: Ja wychodze z prostego zalozenia - nie jestes gotowy by poniesc konsekwencje swojego czynu, to sie na niego nie decyduj.

uwazam, ze seks jest dla ludzi. patrzac z Twojego punktu widzenia powinnam pozostac dziewica do 30tki:lol: malzenstwa nie chcace miec dzieci na zawsze bez seksu? pary majace 'docelowa ilosc dzieci' na zawsze koniec z seksem?
to troche nie tak jak z paleniem czy cpaniem. trudno porownac rzeczy destrukcyjne dla zrowia ze wspolzyciem, ktore jest przeciez rzecza zupelnie naturalna. trudno sobie wyobrazic wieloletni zwiazek bez seksu. zycie bez seksu?
oczywiscie ludzie ktorzy nie chca dziecka sie zabezpieczaja. nie zawsze zadziala. nie kazdy moze pozwolic sobie na urodzenie. nie kazdy chce miec jakiekolwiek dziecko. nie teraz, nie z tym partnerem?
konsekwencje dzialan, oczywiscie. ale dziecko to jednak ogromna konsekwencja, rzeczy zupelnie naturalnej:)

massacre
massacre: A dziecko najgorszym z powyzszych skutkiem nie jest - tu chyba mi przyznasz racje.

no coz, jakbym musiala wybrac miedzy dzieckiem a smiercia:lol:

massacre
massacre: Ja bym postawila na zaostrzone prawo do wychowywania dzieci - tak jak w Szwecji - nie piedola sie i zabieraja prawo do wychowywania dziecka i je zabieraja "niedojrzalym" rodzicom. I albo zabieraja prawo tymczasowo, az rodzic okaze poprawe itd. Ale do tego sa prowadzone roznego rodzaju specjalistyczne obserwacje, albo od razu zabieraja prawo permanentnie w przypadkach uzasadnionych

hm, dobre to w przypadku rodzin patologicznych.

ale z drugiej strony wywoluje to na pewno histerie, w stylu matka rozstala sie z ojcem, nie chce go widywac, no to powiedzmy ze jest pedofilem - bedzie spokoj!
nie ogarniam tego w dzisiejszym spoleczenstwie.
te dzieci sa zamykane w klatce. nie moga sie pobrudzic, bawic na dworze same - bo pedofile. przeciez tych wszystkich alergii, slabych dzieci itp nie bylo te 20-30 lat temu.
mmaryjka
mmaryjka
  5 Februarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: oczywiscie ludzie ktorzy nie chca dziecka sie zabezpieczaja.

i takie cierpią najbardziej.
bo osoby które się zabezpieczają jasno i wyraźnie robią to aby dzieci NIE mieć. wtedy pojawia się sztab osób PROLIFE które nie dadzą mi pracy kiedy przerwę studia, nie nakarmią mnie ani dziecka, ale chętnie zadecydują o mojej macicy i reszcie mojego życia oraz o życiu dziecka z matką która go nie kocha.
wszystkie skrzywdzone dzieci powinny wiedzieć, że ci ludzie walczyli o ich szczęście, a następnie wypieli się do nich dupą.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.