malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
w00tjump
w00tjump
  14 Decembrie 2012
massacre
massacre: Starsza kolezanka Ci da lekcje życia, na butach i torebkach sie nie oszczędza Poza tym widzę po kolezankach, które ci chwile jakieś takie torebki kupują i mają ich mnóstwo - z żadnej nie są w 100% zadowolone.... i kupują dalej :) Znikoma to oszczędność bo przeplacają na ilości.

to ma zdecydowany sens... u osoby ktorej sie takie rzeczy nie nudza:lol: ja srednio co roku/pol roku kupuje nowa torebke i uzywam jej codziennie, pozniej nowa...:rotfl:
wiec taka inwestycja tyyylko jakby mi sie tansza wersja nie zanosila na znudzenie, nie dla mnie dopasowywanie torebki do stroju itp:mrgreen:

...bylam dzis w wieeelu sklepach z torebkami, zadna nawet sie do niej zblizyla:nie:
Bayje
Bayje
  14 Decembrie 2012
massacre
massacre: pozostaje mi tylko wspolczuc :D

U mnie w domu jest parę 'wyższych' osobników ale przeczytałam, że jeżeli chodzi o dziewczyny to mniej więcej plus/minus 2 lata od dostania pierwszej miesiączki niby hamuje się hormon wzrostu..

w sumie to przyznam się, że mam kompleksy, że jestem mała ale przynajmniej odejmuje mi to wiek :D
mmaryja
mmaryja
  15 Decembrie 2012
Babsy
Babsy:

toś mnie pocieszyła:and: ale dzisiaj już jest lepiej z ustami, więc liczę, że już mi przeszło

natomiast dziwne rzeczy dzieją się z moim ciałem i lekko mnie to przeraża, od 4 tygodni schudłam 5kg. własne dziecko mnie objada:and:
Bayje
Bayje
  15 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: natomiast dziwne rzeczy dzieją się z moim ciałem i lekko mnie to przeraża, od 4 tygodni schudłam 5kg. własne dziecko mnie objada

Nie martw się, moja kolezanka też na początku ciaży schudła a przybierać na wadze dopiero zaczęła w okolicach 5 miesiąca :D
Bayje
Bayje
  15 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: natomiast dziwne rzeczy dzieją się z moim ciałem i lekko mnie to przeraża, od 4 tygodni schudłam 5kg. własne dziecko mnie objada

Nie martw się, moja kolezanka też na początku ciaży schudła a przybierać na wadze dopiero zaczęła w okolicach 5 miesiąca :D
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  15 Decembrie 2012

@w00tjump

Pytanie dlaczego Cie torebki nudzą?
Ja mam torebki, które mnie nie tyle co nudzą, co są dopasowane do stylu, pory roku i okazji.
Mi sie tak szybko nie nudzą bo ja z tych czasów, co w sklepach gówno było i miałam dwie zwykle torebki czarną i beżową - musiało starczyć :rotfl:

@Bayje
Niby coś tam od pierwszej miesiączki sie dzieje, nie wiem. Moja jedna siostra ma z 160 i cycków nie ma, druga ma 174 i cycki większe od moich. Brat ma juz ponad 180 i dalej rośnie... Wiec u mnie w rodzinie tej najbliższej jedna siostra kurdupel tez jest wyjątkiem. Bliskie kuzynki wszystkie min 170cm, kuzyni min 185 ;D
Po pierwszej miesiaczce tylko ta najmniejsza przestała rosnąć, u mnie i i tej drugiej wzrost stał sie wolniejszy ale dalej pare cm przybyło.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  15 Decembrie 2012

@maryjka
Tak jak Bayje pisze, w pierwszym trymestrze to chyba nic groźnego. Sama tez schudlam, w 6 miesiącu zaczął sie brzuszek pokazywać (standardowo w trzecim sie pokazuje). Do 6 miesiąca normalnie spodnie z paskiem skórzanym mogłam nosić, na gumce dopiero tak w 7 miesiącu.
Moja mama z kolei z blizniakami po porodzie ważyła prawie 10 kilo mniej niż przed zajściem w ciążę.
Rożne rzeczy sie zdarzają, nie każda musi tyć :)

A mdłości masz?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

NiegroznyZboczek
NiegroznyZboczek
  15 Decembrie 2012

co tam grubasy?

mmaryja
mmaryja
  15 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie martw się, moja kolezanka też na początku ciaży schudła a przybierać na wadze dopiero zaczęła w okolicach 5 miesiąca

na razie się nie martwię, podobno u mnie w rodzinie to normalne. babcia mi mówiła, że moja mama przytyła z moim bratem w ciąży 3kg, ze mną niespełna 2kg więc na razie się nie stresuje
massacre
massacre: A mdłości masz?

miałam, ale dość krótko. rzygałam chyba tylko 3 razy, więc jest ok pod tym względem.
byłam mocno osłabiona więc 2 tygodnie leżałam, ale teraz już jest lepiej
mmaryja
mmaryja
  15 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

ja mam takie. mają rok i wyglądają całkiem dobrze, ale teraz na zimę je odłożyłam bo jednak zimno
massacre
massacre
  15 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: miałam, ale dość krótko. rzygałam chyba tylko 3 razy, więc jest ok pod tym względem. byłam mocno osłabiona więc 2 tygodnie leżałam, ale teraz już jest lepiej

wiec to raczej nie zatrucie?
Z reszta i tak jako lekarz masz przewage wiedzy nad nami :)

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  15 Decembrie 2012
massacre
massacre: Tak jak Bayje pisze, w pierwszym trymestrze to chyba nic groźnego. Sama tez schudlam, w 6 miesiącu zaczął sie brzuszek pokazywać (standardowo w trzecim sie pokazuje). Do 6 miesiąca normalnie spodnie z paskiem skórzanym mogłam nosić, na gumce dopiero tak w 7 miesiącu.

Podbijam, w pierwszych 3 miesiącach schudłam z 6 kilo, a od 6 miesiaca przytyłam ok 20 :rotfl:
massacre
massacre
  15 Decembrie 2012
Psyche30
Psyche30: Podbijam, w pierwszych 3 miesiącach schudłam z 6 kilo, a od 6 miesiaca przytyłam ok 20

ja gdzies mialam zdjecia, jak znajde to moze kiedys wrzuce. w szostym miesiacu wygladalam jakbym sie objadla i mnie wydelo - w obcislej sukience mam fote to widac, w luznych ciuchach nikt by nie zauwazyl - w siodmym natomiast wygladalam tak jakbym blizniaki nosila :rotfl:

w 9 miesiacu wazylam rowne 100kilo, po porodzie od razu sie nie wazylam, ale na pewno sporo zeszlo - poza tym mialam niebezpieczna ilosc wod plodowych, to tez dalo objetosci.

tyle ile kobiet, tyle opowiesci ciazowych :) moja mama miala trzy ciaze, kazda jedna przechodzila inaczej.

massacre
massacre
  15 Decembrie 2012
Psyche30
Psyche30: w pierwszych 3 miesiącach schudłam z 6 kilo

poza tym mi sie wydaje, ze to dosc powszechne chudniecie w pierwszym trymestrze :Woot:
mdlosci, oslabienie, sennosc, wcale nie chce sie jesc... nie wiem

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  15 Decembrie 2012
massacre
massacre: poza tym mi sie wydaje, ze to dosc powszechne chudniecie w pierwszym trymestrze mdlosci, oslabienie, sennosc, wcale nie chce sie jesc... nie wiem

Raczej tak, ale ja miałam jeszcze problemy z nerkami, przez 2 tyg nie wstawałąm praktycznie z łóżka i nic nie mogłam jeść a wymiotowałam nawet soki które piłam, więc zleciało.

I ze mną było także podobnie jak z Tobą, do 6 miesiąca byłam laska że ojaaaa hahahaha, faceci się oglądali ostro pamiętam :rotfl: a od 6 miesiąca (ale zaczęłam wtedy jesć sporo, tak jakby organizm chciał wynagrodzić sobie te pierwsze miesiące i nadrobić...ale ponad normę ;D) zaczęłam tyć w zastraszającym tempie .Jak ważyłąm wtedy 58 kg tak przy porodzie bodajże 84 :rotfl:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.