malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Paulinessa
Paulinessa
  17 Decembrie 2012
massacre
massacre: Źle napisałam, moj brat sam mówi ze nie umie biletu po angielsku kupić xD

I tak też zrozumiałam :tak:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  17 Decembrie 2012

PRAWDA JEST TAKA, że Jasmina była idealnym modem i zrobiła tu porządek, a Paulinessa jedyne co, to spam zamyka - czyli spija śmietanke po ciężkiej pracy Jasminki :zabawa:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Paulinessa
Paulinessa
  17 Decembrie 2012

Odniosłam się po porstu do większości, któa ma tą PIĄTKĘ i UMIE ANGIELSKI.
Widziałam na jakiś forum kiedyś wypowiedz... nie nie... to było na naszym forum, na naszej modzie i urodzie:

umiem angielski, idiotką nie jestem!

Nie napiszę tu czyje to stwierdzenie, ale mam podstawy, żeby móc się z tego śmiać.

Jeśli nieznajomośc angielskiego to synonim bycia idiotką, to ja sobie widocznie wypruwam żyły żeby tą idiotką nie być...

Paulinessa
Paulinessa
  17 Decembrie 2012
massacre
massacre: PRAWDA JEST TAKA, że Jasmina była idealnym modem i zrobiła tu porządek, a Paulinessa jedyne co, to spam zamyka - czyli spija śmietanke po ciężkiej pracy Jasminki

nie śmiem zaprzeczać, my Lady! :ziober2:
pijana
pijana
  17 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mmaryja

A Double Wear ? Albo Lancome Teint Idole Ultra 24h ?
Paulinessa
Paulinessa
  17 Decembrie 2012

A Ty, Domi, jakiego podkładu teraz używasz?

Abaddon
Abaddon
  17 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: kupiłam sobie spodnie

Pff, w necie się chwali, dowodu żądam/y :mrgreen:
I nie mam na myśli paragonu :P

Konto usunięte
Konto usunięte: Zgadzam się, fajne są te "pułapki językowe" :D

1. Rozumowanie :swir: -a:
Czy ja wiem, jak za mocno chwyci to boli :and:
2. Rozumowanie czytającego posty powyższe:
Całkiem sporo ich jest, idiomów nie brakuje przecież.
3. Rozumowanie wymieniających zdanie:
Podzielasz pogląd ten, nie jesteś stracona więc :zabawa:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  17 Decembrie 2012

@Paulinessa

Najlepsze to ja mam historie na temat lekcji angielskiego od siostry, która jest w liceum

-psze pani jak jest tunika po angielsku?
-gown
-:wtf: a gown to nie jest koszula nocna albo szlafrok?
-NIE! JAK WEJDĘ DO SKLEPU I POPROSZĘ O GOWN TO DADZĄ MI TUNIKE! (Juz podniesionym głosem) a teraz wracamy do lekcji bo to nie na temat

-psze pani jak jest kamienica po angielsku?
-yyy nie pamietam ... (I krzykiem) TO NIE JEST TEMAT O BUDYNKACH, JAK BEDZIE TEMAT O BUDYNKACH TO SIE DOWIECIE!!!

Moj nauczyciel w liceum był cwańszy bo każdy z nas musiał mieć mini slowniczek i jak czegoś nie wiedział to sprawdzał sam by czasem nie skompromitować nauczyciela.

Ale to nic! Kiedyś w pracy byłam na fejsie (dzień jak codzień :rotfl:) siostra mnie prosi o wypracowanie. Poprosiłam swojego managera, (Anglika po prawie wiec nie ma uja we wsi by źle napisał, a takich angielskich analfabetów też znam), wyslalam... Dostała 4- :rotfl: moj manager chciał do niej dzwonić xD
Nie chciała dać mojej siostrze pracy domowej do domu tylko zatrzymała. Gdzie tu sens, gdzie logika żeby dzieciak swoich błędów nie mógł sprawdzić?

Z reszta chyba wiele sie nie zmieniło od "moich czasów", gdybym sie prywatnie nie uczyła, to miałabym biedę z angielskim.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Paulinessa
Paulinessa
  17 Decembrie 2012
massacre
massacre: siostra mnie prosi o wypracowanie. Poprosiłam swojego managera, (Anglika po prawie wiec nie ma uja we wsi by źle napisał, a takich angielskich analfabetów też znam), wyslalam... Dostała 4- moj manager chciał do niej dzwonić xD

o kuva :wtf:

ale tak czy inaczej, nauczanie języka obcego nie jest takie fajne właśnie z tego powodu, że uczeń może zapytać o jakieś słówka, a słownika się w głowie nie ma :and:
zresztą, nawet teraz to odczuwam.
-co studiujesz? ja administracje
- angielski?
- tak? to jak jest taczka/listewka/karnisz po ang?

:and:
mirra20
mirra20
  17 Decembrie 2012

a mnie angielskiego uczyła Ukrainka to dopiero był ubaw:D

Paulinessa
Paulinessa
  17 Decembrie 2012
Abaddon
Abaddon: Pff, w necie się chwali, dowodu żądam/y I nie mam na myśli paragonu :P

mogę pokazać zdjęcie ze strony h&m :rotfl:

Abaddon
Abaddon: 1. Rozumowanie -a: Czy ja wiem, jak za mocno chwyci to boli 2. Rozumowanie czytającego posty powyższe: Całkiem sporo ich jest, idiomów nie brakuje przecież. 3. Rozumowanie wymieniających zdanie: Podzielasz pogląd ten, nie jesteś stracona więc

co ? :crylol;
Paulinessa
Paulinessa
  17 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a mnie angielskiego uczyła Ukrainka to dopiero był ubaw:D

Pracuje teraz jako pomoc w przedszkolu. Tam jest też podstwówka i właśnie uczy Ukrainka.
mirra20
mirra20
  17 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Pracuje teraz jako pomoc w przedszkolu. Tam jest też podstwówka i właśnie uczy Ukrainka.

ach ta Polska B:lol:
Paulinessa
Paulinessa
  17 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ach ta Polska B

c'nie?
jakby Polaków nie bylo z odpowiednim wykształceniem!
Gad
Gad
  17 Decembrie 2012

Dobry wieczór kadzidło, dobry wieczór Pani wychowanka.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.